Ολλανδία: Αποτροπή τρομοκρατικής επίθεσης – Επτά συλλήψεις
Κόσμος

Ολλανδία: Αποτροπή τρομοκρατικής επίθεσης – Επτά συλλήψεις

Στη σύλληψη επτά ανδρών, ηλικίας 21 εώς 34 ετών, προχώρησαν την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου οι ολλανδικές αρχές, με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν μια μεγάλη τρομοκρατική επίθεση, όπου θα χρησιμοποιούσαν χειροβομβίδες, αυτόματα όπλα και ζώνες με εκρηκτικά.

«Η αστυνομία συνέλαβε επτά άνδρες σήμερα, σε βάρος των οποίων υπήρχαν υποψίες ότι βρίσκονταν σε πολύ προχωρημένο στάδιο στην προετοιμασία μιας πολύ μεγάλης τρομοκρατικής επίθεσης στην Ολλανδία» γνωστοποίησε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Οι τρεις από τους επτά υπόπτους είχαν κατά το παρελθόν συλληφθεί, αφού είχαν επιχειρήσει να ενταχθούν σε τρομοκρατικές οργανώσεις στο εξωτερικό, ενώ ο βασικότερος ύποπτος είναι ένας 34χρονος Ιρακινός, που καταδικάστηκε το 2017 επειδή ταξίδεψε στο εξωτερικό για να πολεμήσει με τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν σε τέσσερις περιοχές της Ολλανδίας, έπειτα από σχεδόν έξι μήνες ερευνών από τις αρχές.

«Οι ύποπτοι αναζητούσαν πυροβόλα όπλα AK47, χειροβομβίδες, γιλέκα με εκρηκτικές ύλες και υλικά για οχήματα βόμβες» αναφέρουν οι εισαγγελείς, ενώ έγινε γνωστό πως θα οδηγηθούν ενώπιον δικαστή την Παρασκευή.

Την αστυνομία ειδοποίησαν αρχικά οι υπηρεσίες πληροφοριών ότι ο βασικός ύποπτος θα στοχοθετούσε «μια πολύ μεγάλη εκδήλωση στην Ολλανδία όπου θα προκαλούσε πολλά θύματα».

Πηγή: naftemporki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet