Οργή στην κηδεία του Σουλεϊμανί: «Έρχεται σκοτεινή ημέρα για τις ΗΠΑ»
Κόσμος

Οργή στην κηδεία του Σουλεϊμανί: «Έρχεται σκοτεινή ημέρα για τις ΗΠΑ»

Σε κλίμα οργής και θλίψης τελέστηκε το πρωί της Δευτέρας η κηδεία του Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στη Βαγδάτη του Ιράκ, έπειτα από στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ.

Χιλιάδες Ιρανοί συγκεντρώθηκαν στην Τεχεράνη προκειμένου να αποχαιρετίσουν τον εμβληματικό στρατιωτικό διοικητή του ιρανικού στρατού, ο οποίος αποτελούσε βασικό «παίκτη» των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.

Το «παρών» στην κηδεία του Σουλεϊμανί έδωσε και ο ανώτατος ηγέτης της χώρας, Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος ηγήθηκε της προσευχής, έχοντας στο πλευρό του τον πρόεδρο του Ιράν, Χασάν Ρουχανί.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες Ιρανοί φώναζαν συνθήματα εναντίον των ΗΠΑ και ζητούσαν εκδίκηση για τον θάνατο του Σουλεϊμανί.

Είναι ενδεικτικό ότι η κόρη του εκλιπόντος προειδοποίησε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους για «σκοτεινές ημέρες», ενώ δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει ως «τρελό» τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Τρελέ Τραμπ, μην νομίζεις ότι όλα τελείωσαν τώρα που ο πατέρας μου έγινε μάρτυρας. Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια “σκοτεινή ημέρα” για τον θάνατό του», είπε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κασέμ Σουλεϊμανί αποτελούσε έναν ιδιαιτέρως δημοφιλή στρατιωτικό στην Τεχεράνη, ενώ διατελούσε επικεφαλής της μονάδας Quds των Φρουρών της Επανάστασης.

Μεταξύ άλλων, ήταν υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις του ιρανικού στρατού στο εξωτερικό, έχοντας επιφορτιστεί την ευθύνη για την ιρανική στρατηγική στη Μέση Ανατολή και έχοντας αναπτύξει πλούσια δράση τόσο στο Ιράκ, όσο και στη Συρία.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet