Ουκρανία: Υπέκυψε 33χρονη ακτιβίστρια που είχε δεχθεί επίθεση με οξύ
Κόσμος

Ουκρανία: Υπέκυψε 33χρονη ακτιβίστρια που είχε δεχθεί επίθεση με οξύ

Μια Ουκρανή ακτιβίστρια που αγωνιζόταν εναντίον της διαφθοράς και δέχθηκε τον Ιούλιο επίθεση με οξύ, πέθανε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

«Η Κάτια (Κατερίνα Χαντζιούκ) είναι νεκρή. Λεπτομέρειες θα είναι διαθέσιμες σύντομα», ανέφερε μέσω Facebook μια οργάνωση η οποία αναρτούσε συχνά ενημερώσεις για την κατάσταση της υγείας της ακτιβίστριας και ειδήσεις για την εξέλιξη της έρευνας που διενεργείται για την υπόθεση.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, επιβεβαίωσε τον θάνατό της και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους οικείους της, στο περιθώριο συνάντησης που είχε με αντιπρόσωπους της ουκρανικής κοινότητας στην Τουρκία.

«Ζητώ από τις δυνάμεις της τάξης να κάνουν τα πάντα εντός των δυνάμεών τους ώστε οι δολοφόνοι της Κατερίνας Χαντζιούκ να βρεθούν, να δικαστούν και να τιμωρηθούν», έγραψε ο Ποροσένκο στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter μερικές ώρες αργότερα.

Ακτιβίστρια και δημοτική σύμβουλος, η 33χρονη Χαντζιούκ, που είχε καταγγείλει κρούσματα διαφθοράς στις υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών στην περιοχή όπου ζούσε, έγινε τον Ιούλιο στόχος επίθεσης ενός αγνώστου που έριξε πάνω της σχεδόν ένα λίτρο θειικού οξέος. Η 33χρονη εισήχθη σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, με εγκαύματα στον κορμό, στο ένα χέρι και στο ένα μάτι.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet