Ο Βλ. Πούτιν… απειλεί την παγκόσμια σταθερότητα
Κόσμος

Ο Βλ. Πούτιν… απειλεί την παγκόσμια σταθερότητα

Λίγο πριν την επίσημη επίσκεψή του στο Βελιγράδι, ο πρόεδρος της Ρωσίας παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα “Politika” του Βελιγραδίου, στέλνοντας μηνύματα προς την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν κατηγόρησε τον Μπαράκ Ομπάμα ότι τηρεί εχθρική στάση έναντι της χώρας του, προειδοποιώντας τη Δύση ότι οι πιέσεις προς τη Μόσχα θέτουν σε κίνδυνο τη «στρατηγική σταθερότητα» του κόσμου.

Ο Πούτιν ζήτησε από την Ουάσινγκτον να λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα της Ρωσίας αντί να καταφεύγει στην άσκηση πίεσης.

Υπογράμμισε ότι στην περίπτωση αυτή η Ρωσία είναι ανοικτή στην συμφιλίωση. «Είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο με βάση τις αρχές της ισότητας και του σοβαρού συνυπολογισμού των συμφερόντων της άλλης πλευράς», δήλωσε.

Για την κρίση στην Ουκρανία, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προκάλεσαν τα γεγονότα και στη συνέχεια απέδωσαν την ευθύνη στη Ρωσία.

«Η Ουάσινγκτον υποστήριξε ενεργά τη Μαϊντάν, το κύμα διαδηλώσεων στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου, κατά του Ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς και άρχισε να κατηγορεί τη Ρωσία όταν οι προστατευόμενοί της στο Κίεβο, λόγω του ακραίου εθνικισμού τους, έστρεψαν εναντίον τους μεγάλο μέρος της Ουκρανίας και ώθησαν τη χώρα στον εμφύλιο πόλεμο» σημείωσε.

Η Σερβία, υποψήφια προς ένταξη στην Ε.Ε. και σταθερή σύμμαχος της Ρωσίας, αρνείται να συμφωνήσει στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την Ε.Ε. κατά της Μόσχας.

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet