Πάνοπλη ναζιστική ομάδα εξάρθρωσε η ιταλική αστυνομία – Πρώην μαφιόζος ο αρχηγός
Κόσμος

Πάνοπλη ναζιστική ομάδα εξάρθρωσε η ιταλική αστυνομία – Πρώην μαφιόζος ο αρχηγός

Την εξάρθρωση μιας μικρής, αλλά πάνοπλης, ναζιστικής συμμορίας ανακοίνωσε η ιταλική αστυνομία. 

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες στις κατοικίες των 19 θεωρούμενων ως μελών της σε όλη την Ιταλία, από το Μπέργκαμο ως τη Σικελία. Φωτογραφίες της αστυνομίας με τα κατασχεθέντα αντικείμενα κατά τη διάρκεια των ερευνών της δείχνουν μεγάλη ποσότητα διαφόρων όπλων, πιστόλια, αυτόματα όπλα ή μη, πυροβόλα, μαχαίρια, βαλλίστρες, όπως και βιβλία για τον Μουσολίνι και τον Χίτλερ.

Το κοινό σημείο αυτών των 19 ατόμων ήταν «ο ίδιος ιδεολογικός φασισμός και πρόθεσή τους ήταν να αποτελούν ένα κίνημα ανοικτά φιλοναζιστικό, ξενοφοβικό και αντισημιτικό, με την επωνυμία Εθνικοσοσιαλιστικό Ιταλικό Εργατικό Κόμμα», σύμφωνα με την αστυνομία.

Η μικρή αυτή ομάδα είχε επεξεργαστεί «την εσωτερική και εδαφική δομή της, είχε δημιουργήσει ένα σύμβολο και συντάξει ένα ανοιχτά αντισημιτικό πρόγραμμα – αρνητή» του Ολοκαυτώματος.

Ένα από τα βασικά ηγετικά στελέχη του, υπεύθυνο για την εκπαίδευση των μελών, είναι ένας πρώην λεγεωνάριος από την Καλαβρία, με βαρύ ποινικό μητρώο, που ανήκει στη διαβόητη Ντρανγκέτα, την ισχυρή μαφία της Καλαβρίας, και τοπικός υπεύθυνος στη Λιγουρία (βορειοδυτικά) του Φόρτσα Νουόβα, ένα μικρού ακροδεξιού κόμματος, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι Ιταλοί δεξιοί εξτρεμιστές έχουν δημιουργήσει επαφές σε διεθνές επίπεδο επίσης, κυρίως με την «Aryan White Machine -C-18», που πρόσκειται στους βρετανικούς κύκλους νεοναζί Blood and Honour (Αίμα και Τιμή), διευκρινίζει η ανακοίνωση.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet