Πάνω από 25 μορφές ξενοφοβίας με σφραγίδα τη σβάστικα καταγράφηκαν στη Ρωσία
Κόσμος

Πάνω από 25 μορφές ξενοφοβίας με σφραγίδα τη σβάστικα καταγράφηκαν στη Ρωσία

Πάνω από 25 μορφές ξενοφοβίας και εξτρεμιστικής δράσης στην επικράτεια της Ρωσίας κατέγραψε τους πρώτους οκτώ μήνες του 2017 το αρμόδιο γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στη Μόσχα όπως αναφέρεται σε έκθεσή που μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

Τα περιστατικά ξενοφοβίας εκδηλώθηκαν στο διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου, στην επικράτεια 20 περιφερειών της χώρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, στο διάστημα αυτό εκδηλώθηκαν επιθέσεις εναντίον ατόμων με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άτομα, υπέστησαν σοβαρές σωματικές βλάβες 11 άτομα, ενώ σε συμπλοκές τραυματίσθηκαν περισσότερα από 50 άτομα.

Παράλληλα καταγράφηκαν «τουλάχιστον 27 πράξεις σκόπιμου ξενοφοβικού βανδαλισμού σε περισσότερες από 20 περιφέρειες της χώρας».

Οι περισσότερες εκδηλώσεις βανδαλισμού, όπως επισημαίνεται στην έκθεση, σχετίζονται με τη θρησκεία (έλλειψη ανοχής σε θρησκευτικές πεποιθήσεις) ενώ πραγματοποιούνται συλήσεις θρησκευτικών χώρων λατρείας και ιστορικών μνημείων. Παράλληλα, αναφέρεται ότι στους χώρους που πραγματοποιούνται συλήσεις, χρησιμοποιείται ευρέως το σύμβολο της ναζιστικής σβάστικας ως υπογραφή.

Το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Μόσχας επισημαίνει ότι «εξακολουθεί να είναι ανησυχητική η απειλή της τρομοκρατίας και η σχετιζόμενη με αυτή παράνομη δραστηριότητα των τζιχαντιστών στον Βόρειο Καύκασο».

Στις 17 Οκτωβρίου το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, παρά τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, θα συζητήσει σε ειδική συνεδρίαση τα προβλήματα που σχετίζονται με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet