Πέθαναν τη βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ πριν την ώρα της!
Κόσμος

Πέθαναν τη βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ πριν την ώρα της!

Η βασίλισσα Ελισάβετ B΄ ζει και βασιλεύει κυριολεκτικά. Σε μία τέτοιου τύπου ανακοίνωση αναγκάστηκε να προχωρήσει το Μπάκιγχαμ το πρωί της περασμένης Τετάρτης, έπειτα από γκάφα του BBC, η οποία, αν και διορθώθηκε σχετικά εγκαίρως, πρόλαβε να κάνει τον γύρο του κόσμου και να σπείρει τον πανικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ολα άρχισαν από ένα tweet της δημοσιογράφου Άχμεν Χαγουάτζα: «Λάθος συναγερμός για τον θάνατο της βασίλισσας! Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο King Edward VII. Σύντομα επίσημη δήλωση». Όπως έγινε στη συνέχεια γνωστό, η βασίλισσα ήταν όντως στο νοσοκομείο. Είχε πάει ωστόσο για ένα τυπικό τσεκ-απ και πολύ γρήγορα επέστρεψε στο Μπάκιγχαμ.

Εν τω μεταξύ, μέχρις ότου η δημοσιογράφος αντιληφθεί το λάθος και σβήσει το tweet, η είδηση είχε ήδη αναπαραχθεί, ακόμη και από ορισμένα διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως το CNN και η Bild.

Η δημοσιογράφος επανήλθε πλέον με ένα νέο μήνυμα στον λογαριασμό της, για να αποκαταστήσει το λάθος, να ζητήσει συγγνώμη για τον πανικό που δημιούργησε και να δώσει τη δική της εκδοχή των πραγμάτων -η οποία ωστόσο ήταν πολύ διαφορετική από εκείνη που έδωσε το BBC στη συνέχεια.

Κατά τη Χαγουάτζα εκδοχή, επρόκειτο για μία «ανόητη φάρσα», αφότου άφησε το κινητό της εκτεθειμένο στο σπίτι. Κατά τη BBC εκδοχή πάλι, επρόκειτο για «τεχνικό λάθος», στο πλαίσιο «δοκιμής» για την αναγγελία θανάτου της 89χρονης βασίλισσας.

To κανάλι έκανε γνωστό ότι θα ξεκινήσει έρευνα για το ατυχέστατο συμβάν.

Για την ιστορία, η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ ανέβηκε στον θρόνο τον Φεβρουάριο του 1952, μετά τον θάνατο του πατέρα της βασιλιά Γεωργίου Στ΄. Είναι η δεύτερη μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ωστόσο, η «πρωτιά» δεν απέχει πολύ, καθώς τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ξεπεράσει τη βασίλισσα Βικτωρία, η οποία βασίλεψε επί 63 έτη και 216 μέρες (20 Ιουνίου 1837-22 Ιανουαρίου 1901).

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet