Πήρε φόρα ο Γιανουκόβιτς…
Κόσμος

Πήρε φόρα ο Γιανουκόβιτς…

Ο έκπτωτος πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος τηρούσε σιγήν ιχθύος τις τελευταίες κρίσιμες για την πορεία της χώρας μέρες, ζήτησε την Παρασκευή 28 Μαρτίου τη διενέργεια δημοψηφισμάτων σε κάθε μία περιοχή της Ουκρανίας για να καθορισθεί το καθεστώς τους, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass.

Οι εξελίξεις για την οικονομία

Υπό «επιτήρηση» με ορατή την απειλή της μείωσης του αξιόχρεου της οικονομίας της θέτει τη Ρωσία ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s όπως ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής 28 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο η απειλή για μείωση της βαθμολογίας του αξιόχρεου της Ρωσίας προκύπτει εξ αιτίας των επιπτώσεων από την ουκρανική κρίση και μια πιθανή κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Ο αμερικανικός οίκος πιστοληπτικής ικανότητας αξιολογεί τη ρωσική οικονομία στη βαθμίδα Baa1, αλλά «υπό επιτήρηση για μείωση».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τηλεφώνησε την Παρασκευή 28 Μαρτίου στον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα προκειμένου να συζητήσουν τους τρόπους που θα οδηγήσουν, μέσω της διπλωματικής οδού, στην επίλυση της ουκρανικής κρίσης. Σύμφωνα με το Reuters ο Μ. Ομπάμα του ζήτησε γραπτώς τις προτάσεις του.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Μ. Ομπάμα πρότεινε στον Ρώσο πρόεδρο να δώσει έγγραφη και εμπεριστατωμένη απάντηση στις προτάσεις που έγιναν από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι στη Χάγη και στη συνέχεια οι υπουργοί των δύο κρατών να συναντηθούν για τα περαιτέρω.

Ακόμη ο Μ. Ομπάμα ανέφερε στον Β. Πούτιν ότι η ουκρανική κυβέρνηση προχωρά τις συνταγματικές αλλαγές, ενώ έχει δρομολογηθεί η διενέργεια δημοκρατικών αλλαγών και κάλεσε τη Ρωσία να υποστηρίξει αυτή τη διαδικασία και να αποφύγει τις όποιες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet