«Παγώνουν» το εμβόλιο της AstraZeneca Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία
zougla.gr
Κόσμος

«Παγώνουν» το εμβόλιο της AstraZeneca Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ευρώπη τις τελευταίες ώρες για το εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς βάσει των νεότερων εξελίξεων, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία, αποφάσισαν να αναστείλουν για προληπτικούς λόγους τη χορήγηση του εν λόγω σκευάσματος. 

Η Γερμανία αναστέλλει τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας, έπειτα από εισήγηση του Ινστιτούτου «Πάουλ Έρλιχ».

Η σύσταση του Ινστιτούτου, σύμφωνα με την BILD, γίνεται προκειμένου να διενεργηθούν περαιτέρω έρευνες, μετά και τις τελευταίες αναφορές παρενεργειών, που έχουν να κάνουν κυρίως με περιστατικά θρόμβωσης.

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Γερμανίας, η Γαλλία αποφάσισε σήμερα να «αναστείλει για προληπτικούς λόγους» τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca, εν αναμονή της γνωμοδότησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), αύριο Τρίτη, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους επισήμανε ότι ελπίζει να ξεκινήσει εκ νέου γρήγορα ο εμβολιασμός με το εμβόλιο αυτό, εφόσον το επιτρέψει η γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού. 

Σημειώνεται ότι ανάλογη απόφαση έχει πάρει ήδη η Ολλανδία και η Ιρλανδία, αλλά και οι Ισλανδία, Δανία, Νορβηγία και Βουλγαρία, σταματώντας προσωρινά τους εμβολιασμούς για Covid-19 με εμβόλια της συγκεκριμένης εταιρείας. Παράλληλα, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Αυστρία και Ρουμανία έχουν σταματήσει τη χορήγηση προβληματικών παρτίδων του συγκεκριμένου εμβολίου.

Την ίδια ώρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε σήμερα ότι η συμβουλευτική επιτροπή του εξετάζει τις πληροφορίες που σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της COVID-19, όμως δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οποιοδήποτε περιστατικό υγείας προκλήθηκε από το εμβόλιο.

Στην Ελλάδα συνεχίζεται κανονικά η χορήγηση του εν λόγω εμβολίου

Όσον αφορά την Ελλάδα, συνεχίζεται κανονικά προς το παρόν η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, τουλάχιστον έως την Πέμπτη, οπότε αναμένεται νέα γνωμάτευση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, που έχει προγραμματίσει διήμερη συνεδρίαση από την Τετάρτη.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των ειδικών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών θα τεθεί, στην αυριανή συνεδρίασή τους, το ζήτημα που έχει προκύψει με το εμβόλιο της AstraZeneca και τις απανωτές αναστολές χορήγησής τους από μια σειρά ευρωπαϊκών χωρών, μετά από αναφορές για μεμονωμένα περιστατικά θρομβοεμβολικών επεισοδίων σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί με το συγκεκριμένο σκεύασμα.

Πηγή: zougla.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet