Πακιστάν: Σε εξέλιξη εισβολή ενόπλων σε 5άστερο ξενοδοχείο
Κόσμος

Πακιστάν: Σε εξέλιξη εισβολή ενόπλων σε 5άστερο ξενοδοχείο

Ένοπλοι έχουν εισβάλει στο πεντάστερο ξενοδοχείο Pearl Continental στην πόλη του νότιου Πακιστάν Γκουαντάρ, στην επαρχία Μπαλουχιστάν, και όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα από τους τουλάχιστον 70 ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Pakistan Today έγραψε ότι στο ξενοδοχείο βρίσκονταν τουλάχιστον 70 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 40 Κινέζοι υπήκοοι. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν θύματα, ενώ καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Σύμφωνα επίσης με την εφημερίδα Dawn, η αστυνομία έχει αποκλείσει το ξενοδοχείο, μέσα από το οποίο ακούγονται πυρά, ενώ ελικόπτερα πετούν από πάνω του και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις οι δράστες είναι τρεις με τέσσερις.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών της επαρχίας Ζιαουλάχ Λανγκόβε δήλωσε πάντως ότι πρέπει να υπάρχουν θύματα.

Το Μπαλουχιστάν μαστίζεται από εθνοτικές, θρησκευτικές και αυτονομιστικές συγκρούσεις και στην επαρχία δρουν πολλές ένοπλες οργανώσεις, ανάμεσά τους και η οργάνωση των Πακιστανών Ταλιμπάν, καθώς και ο Απελευθερωτικός Στρατός του Μπαλουχιστάν.

Πηγή: ΑΜΠΕ-Reuters

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet