Παρίσι: Συγκρούσεις αστυνομίας – διαδηλωτών του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων»
Κόσμος

Παρίσι: Συγκρούσεις αστυνομίας – διαδηλωτών του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων»

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν δρόμοι του Παρισιού στο περιθώριο συγκέντρωσης του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» ενάντια στην αύξηση των τιμών στα καύσιμα. Η αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από 100 συλλήψεις, μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές.

Όπως έγινε γνωστό, 65 άτομα τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών και 11 αστυνομικοί.

Οι αρχές προχώρησαν σε χρήση δακρυγόνων και κανονιών νερού κατά των διαδηλωτών, οι οποίοι προσπάθησαν να διασπάσουν την περίμετρο ασφάλειας γύρω από τα Ηλύσια Πεδία. Στις σημερινές διαδηλώσεις σε όλη τη Γαλλία συμμετείχαν σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές περίπου 36.000 άτομα, εκ των οποίων 5.500 στο Παρίσι.

Φορώντας κίτρινα γιλέκα, οι διαδηλωτές έχουν ξεκινήσει τις κινητοποιήσεις τους από τις 17 Νοεμβρίου κλείνοντας εθνικές οδούς σε όλη τη γαλλική επικράτεια, είτε βάζοντας φωτιά σε οδοφράγματα, είτε τοποθετώντας βαριά οχήματα. Κατά περιπτώσεις, εμποδίζουν ακόμη και την πρόσβαση σε εμπορικά κέντρα ή εργοστάσια.

Οι πωλητές λιανικής προειδοποιούν ότι η συνέχεια των διαδηλώσεων θα έχει ενδεχομένως επιπτώσεις στη χριστουγεννιάτικη αγορά, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, δεν δείχνει μέχρι στιγμής καμία πρόθεση να υπαναχωρήσει στους φόρους που επέβαλε πέρσι η γαλλική κυβέρνηση σε ντίζελ και βενζίνη, με την προοπτική οι πολίτες να στραφούν σε πιο καθαρές μορφές μεταφοράς.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet