Παρίσι: Τουλάχιστον επτά νεκροί από φωτιά σε πολυκατοικία
Κόσμος

Παρίσι: Τουλάχιστον επτά νεκροί από φωτιά σε πολυκατοικία

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από φωτιά που ξέσπασε σε πολυώροφη πολυκατοικία του Παρισιού τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, όπως ανακοίνωσε το πυροσβεστικό σώμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής ο οποίος βρίσκεται στο σημείο προειδοποίησε πως «ο απολογισμός ενδέχεται να γίνει ακόμη πιο βαρύς», καθώς «η φωτιά δεν έχει ακόμη κατασβεστεί στον έβδομο και στον όγδοο όροφο» του κτηρίου.

Από τη φωτιά τραυματίστηκαν 28 άνθρωποι, εκ των οποίων ο ένας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και τρεις πυροσβέστες.

«Χρειάστηκε να προχωρήσουμε σε πολλές διασώσεις, ειδικά κάποιων ανθρώπων που είχαν βρει καταφύγιο σε στέγες» δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Κλεμάν Κονιόν.

Περί τις 2.30 π.μ. (3.30 ώρα Ελλάδας) οι πυροσβέστες κατάφεραν να απομακρύνουν όλους τους κατοίκους από το κτήριο, που βρίσκεται στην οδό Ερλανζέ (16ο διαμέρισμα), αλλά συνέχιζαν την προσπάθεια να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες. Αρκετά άλλα κτήρια στη συνοικία χρειάστηκε επίσης να εκκενωθούν.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν περίπου 200 πυροσβέστες.

Πηγή: naftemporiki.gr με πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet