Παραμένει καθηλωμένο στη διώρυγα του Σουέζ το «Ever Given» – Ζημιά 10 δισ. δολάρια στην Αίγυπτο
reader.gr
Κόσμος

Παραμένει καθηλωμένο στη διώρυγα του Σουέζ το «Ever Given» – Ζημιά 10 δισ. δολάρια στην Αίγυπτο

Πλήγμα στην αιγυπτιακή οικονομία προκάλεσε η απόφραξη της διώρυγας του Σουέζ από το πλοίο Ever Given, με το κόστος να υπολογίζεται σε σχεδόν 10 δισ. δολάρια.

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που προσάραξε στη διώρυγα του Σουέζ παραμένει καθηλωμένο και οι επιχειρήσεις για την αποκόλλησή του συνεχίζονται.

Ρυμουλκά και μονάδες διάσωσης της αιγυπτιακής αρχής της διώρυγας του Σουέζ επιχειρούν για την αποκόλληση του Ever Given, μήκους 400 μέτρων και βάρους 220.000 τόνων, το οποίο έπλεε με προορισμό το Ρότερνταμ, προερχόμενο από την Ασία και προσάραξε χτυπημένο από ριπή αέρα μόλις πέρασε την νότια είσοδο της διώρυγας.

Σύμφωνα με την αρχή της διώρυγας του Σουέζ, το συμβάν οφείλεται σε αμμοθύελλα, με ανέμους 40 κόμβων, ένα φαινόμενο συνηθισμένο αυτήν την περίοδο του έτους στην Αίγυπτο, που προκάλεσε πρόβλημα ορατότητας.

Το ναυτιλιακό περιοδικό Lloyd’s List αναφέρει ότι το κόστος που αποφέρει η διέλευση των πλοίων καθημερινά από την περιοχή υπολογίζεται σε 5,1 και 4,5 δισ. δολάρια με κατεύθυνση προς τα δυτικά και τα ανατολικά αντίστοιχα.

Περίπου 300 πλοία από όλο τον κόσμο έχουν κολλήσει στη διώρυγα του Σουέζ, περιμένοντας την έναρξη της διέλευσής τους από την πλωτή οδό.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet