Περισσότερα από 900 παιδιά χωρίστηκαν από τους γονείς τους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό
Κόσμος

Περισσότερα από 900 παιδιά χωρίστηκαν από τους γονείς τους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό

Περισσότεροι από 900 ανήλικοι μετανάστες χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους στα σύνορα των ΗΠΑμε το Μεξικό τον τελευταίο χρόνο, όπως καταγγέλλει η οργάνωση προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων ACLU. Kαι τούτο παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση Τραμπ διαβεβαιώνει ότι τερμάτισε πέρυσι την πολιτική αυτή. 

Σε προσφυγή της σε δικαστήριο του Σαν Ντιέγκο η ACLU κατηγορεί την κυβέρνηση Τραμπ ότι έχει δώσει εντολή να κατηγορούνται μετανάστες για πλημμελήματα, όπως παραβιάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας ή αμέλεια ανηλίκων, ώστε να συνεχίσουν να χωρίζονται από τα παιδιά τους. 

Η οργάνωση αναφέρεται λεπτομερώς σε πολυάριθμες υποθέσεις διαχωρισμού παιδιών από τους γονείς τους και υπογραμμίζει ότι περί το 20% εξ αυτών είναι κάτω των πέντε ετών. Αναφέρονται μεταξύ άλλων οι περιπτώσεις ενός πατέρα, που είδε τις αρχές να του παίρνουν την κόρη του με την κατηγορία ότι δεν της άλλαξε την πάνα, ενός δεύτερου που χωρίστηκε από τον γιο του γιατί δεν μπορούσε να απαντήσει σε ερωτήσεις των συνοριοφρουρών εξαιτίας διαταραχής λόγου και ενός πατέρα φορέα του HIV. 

Υπενθυμίζεται ότι την άνοιξη του 2018 η κυβέρνηση του Τραμπ αποφάσισε να εφαρμόσει πολιτική «μηδενικής ανοχής» έναντι της παράτυπης μετανάστευσης και στο πλαίσιο αυτό χώρισε χιλιάδες οικογένειες. Η πρακτική αυτή προκάλεσε κατακραυγή τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς. Τον Ιούνιο του ίδιου έτους ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε εντολή να τερματιστεί η τακτική, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα χώριζε γονείς από τα παιδιά τους παρά μόνο εάν κρινόταν πως οι γονείς ήγειραν κίνδυνο γι’ αυτά.

Πηγή: Reuters

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet