Πιο αιματηρές οι τρομοκρατικές ενέργειες στην Ευρώπη το 2016
Κόσμος

Πιο αιματηρές οι τρομοκρατικές ενέργειες στην Ευρώπη το 2016

Οι τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον χωρών της δυτικής Ευρώπης έχουν γίνει πιο θανάσιμες. Μειωμένος, ωστόσο, εμφανίζεται συνολικά ο αριθμός των τρομοκρατικών επιθέσεων, σύμφωνα με δεδομένα της Παγκόσμιας Βάσης Δεδομένων για την Τρομοκρατία (Global Terrorism Database).

Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία, 30 περιστατικά τρομοκρατίας στοίχισαν τη ζωή πολιτών της δυτικής Ευρώπης, ενώ το 2015 που οι θανάσιμες τρομοκρατικές ενέργειες ανήλθαν στις 23. Δραματική ήταν η αύξηση τα τελευταία χρόνια, καθώς το 2014 τα αντίστοιχα περιστατικά ήταν δύο και το 2013 πέντε.

Κατά μέσον όρο 26,5 άνθρωποι άνθρωποι σκοτώθηκαν εξαιτίας της τρομοκρατίας το 2015 και το 2016, αριθμός σαφώς αυξημένος σε σχέση με το 2014 και το 2013.

Η πλέον πολυαίμακτη επίθεση που καταγράφηκε στη δυτική Ευρώπη ήταν οι συντονισμένες τρομοκρατικές ενέργειες στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, που είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 130 άνθρωποι. Την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

«Πιο απλές οι επιθέσεις της ISIS σε σχέση με της αλ Κάιντα»

Σύμφωνα με ειδικούς το Ισλαμικό Κράτος, στο οποίο αποδόθηκε η ευθύνη για επτά από τις 10 πιο πολύνεκρες επιθέσεις μετά το 2012, ενθαρρύνει όλο και περισσότερο τη χρήση μαχαιριών και αυτοκινήτων αντί των πυροβόλων όπλων και των εκρηκτικών από τους οπαδούς του.

Αυτός ο τρόπος δράσης «είναι πολύ διαφορετικός από την απειλή της αλ Κάιντα, η οποία είχε εμμονή με τις μαζικές απώλειες, που έριχνε αεροσκάφη», επισήμανε ο Σάτζαν Γκόχελ, διευθυντής του τμήματος Διεθνούς Ασφάλειας στο ινστιτούτο μελετών Asia-Pacific Foundation μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Αυτό που προσπαθεί να κάνει το Ισλαμικό Κράτος είναι να υπάρξει μεγαλύτερος όγκος επιθέσεων, αλλά αυτές να έχουν μεγαλύτερη αποδοτικότητα σε όρους κόστους και να είναι απλούστερες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: in.gr/ Newsroom ΔΟΛ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet