Πλημμύρισε η Ιαπωνία – Δραματικές επιχειρήσεις διάσωσης  πολιτών
Κόσμος

Πλημμύρισε η Ιαπωνία – Δραματικές επιχειρήσεις διάσωσης πολιτών

Οι ασυνήθιστα ισχυρές για την εποχή βροχοπτώσεις στην Ιαπωνία έχουν προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες. Δύο αγνοούμενοι, οδηγίες σε εκατοντάδες χιλιάδες να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Ο ποταμός Κινουγάουα υπερχείλισε απότομα και έπνιξε την κοινότητα Τζόσο, 50 χλμ. βόρεια του Τόκιο, όπου κάτοικοι χρειάστηκε να απομακρυνθούν με στρατιωτικά ελικόπτερα από τις στέγες των σπιτιών τους.

Στις εικόνες που μετέδωσε το κρατικό δίκτυο NHK φάνηκε ξεκάθαρα η δυσκολία των επιχειρήσεων των σωστικών συνεργείων: Ένα από τα ελικόπτερα εμφανίζεται να κάνει τέσσερις φορές κάθοδο για να απεγκλωβίσει έναν έναν τους ενοίκους σπιτιού που βρίσκονταν στη στέγη.

Οι δρόμοι της κοινότητας έμοιαζαν με ορμητική θάλασσα από λάσπη που είχε αρχίσει να ξεπερνά τους πρώτους ορόφους των σπιτιών.

Η βροχόπτωση ήταν ισχυρή και στο Τόκιο, όμως τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφηκαν στις βόρειες περιφέρειες, κυρίως στο Ιμπαράκι και το Τοτσίγκι. Ανεστάλη επίσης τμηματικά η σιδηροδρομική κίνηση των σιδηροδρόμων υψηλής ταχύτητας.

Ήδη 100.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί προληπτικά από τις εστίες τους, ενώ ανάλογες οδηγίες έχουν δοθεί σε άλλους 800.000 κατοίκους στην ανατολική Ιαπωνία, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η κακοκαιρία είναι οι «παρυφές» της τροπικής καταιγίδας Έταου και οι αρχές παραμένουν σε συναγερμό για ισχυρή βροχή μέχρι και την Παρασκευή.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet