ΠΟΥ: Εύθραυστη η πρόοδος στην Ευρώπη – Ο ιός δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού
REUTERS/MASSIMO PINCA
Κόσμος

ΠΟΥ: Εύθραυστη η πρόοδος στην Ευρώπη – Ο ιός δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού

«Πολύ εύθραυστη» χαρακτήρισε σήμερα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη, ο δρ Χανς Χένρι Κλούγκε, την «πρόοδο» της Γηραιάς Ηπείρου όσον αφορά τον ρυθμό μετάδοσης και τους θανάτους που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες.

«Το να πιστεύουμε ότι πλησιάζουμε σε ένα τελικό σημείο θα ήταν επικίνδυνο. Ο ιός δεν αφήνει περιθώρια σφάλματος ή εφησυχασμού», τόνισε ο δρ Κλούγκε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης.

«Οποιαδήποτε μετατόπιση της στρατηγικής μας, χαλάρωση του καθεστώτος απομόνωσης ή των μέτρων φυσικής απομάκρυνσης απαιτούν πολύ προσεκτική εξέταση», πρόσθεσε.

Επτά από τις 10 χώρες που πλήττονται περισσότερο από τον ιό βρίσκονται στην Ευρώπη, όπου έως σήμερα το πρωί, 687.236 άνθρωποι είχαν διαγνωστεί θετικοί στον «Covid-19» και 52.824 έχουν χάσει τη ζωή τους.

REUTERS/JUAN MEDINA

Η Ισπανία, η δεύτερη χώρα που πλήττεται περισσότερο στην Ευρώπη μετά την Ιταλία, κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο 757 νέους θανάτους, γεγονός που αυξάνει τον συνολικό απολογισμό στους 14.555. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, καταγράφονται επίσης 146.690 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Στην Ιταλία, αν και ο ρυθμός μετάδοσης του νέου κορωνοϊού είναι σταθερά μικρότερος τις τελευταίες μέρες, οι αρχές προσανατολίζονται να διατηρήσουν τα αυστηρά μέτρα περιορισμού, μεταξύ των οποίων και το λουκέτο στα σχολεία έως τον Σεπτέμβριο.

EPA/MARCO OTTICO

Η επιτροπή επιστημόνων που κλήθηκε να συμβουλεύσει την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε απέρριψε το ενδεχόμενο οι μαθητές να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σχολεία μέσα στους επόμενους δύο μήνες, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Corriere della Sera».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο, από τις 15 Απριλίου είναι πιθανό να λειτουργήσει ξανά ένα μέρος των βιομηχανιών και επιχειρήσεων, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι οι πολίτες θα παραμείνουν σε περιορισμό έως τις αρχές Μαΐου.

REUTERS/GONZALO FUENTES

Βρετανία και Γαλλία μετρούν επίσης καθημερινά ανθρώπινες απώλειες. Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, 607 άνθρωποι πέθαναν χθες στα νοσοκομεία και ακόμη 820 σε άλλες μονάδες φροντίδας σε όλη τη χώρα, γεγονός που ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών του «Covid-19» σε τουλάχιστον 10.300. Η Γαλλία είναι η τρίτη χώρα στον πλανήτη που έχει ξεπεράσει τους 10.000 θανάτους εν μέσω της πανδημίας.   

REUTERS/SIMON DAWSON

Στη Βρετανία, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παραμένει για δεύτερη μέρα σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Η προσωπική μάχη του Τζόνσον με τον «Covid-19» έχει κλονίσει την κυβέρνηση, καθώς η Βρετανία διανύει την τρίτη εβδομάδα lockdown και εισέρχεται στην πιο φονική φάση της πανδημίας, όπως τη χαρακτηρίζουν οι επιστήμονες. Μέχρι στιγμής, 6.159 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον νέο κορωνοϊό και στη χώρα καταγράφονται 55.242 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από Guardian, Reuters

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet