ΠΟΥ: 1 δισ. δολ. θα στοιχίσει ο περιορισμός του ιού Έμπολα
Κόσμος

ΠΟΥ: 1 δισ. δολ. θα στοιχίσει ο περιορισμός του ιού Έμπολα

Για την αντιμετώπιση της άνευ προηγουμένου επιδημίας του ιού Έμπολα στη δυτική Αφρική θα χρειαστεί σχεδόν ένα δισεκατομμύριο δολάρια, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωσή της ασθένειας «σε μερικές δεκάδες χιλιάδες» ανθρώπους, δήλωσαν αξιωματούχοι του ΟΗΕ.

Ο ιός έχει προκαλέσει τον θάνατο 2.461 ανθρώπων σε σύνολο 4.985 κρουσμάτων, ενώ ο απολογισμός έχει διπλασιαστεί σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Μπρους Έιλγουορντ.

«Ειλικρινά, κυρίες και κύριοι, η υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη εποχή», υπογράμμισε ο κ. Έιλγουορντ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Γενεύη. «Δεν γνωρίζουμε πού θα φτάσουν οι αριθμοί», πρόσθεσε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η προηγούμενη πρόβλεψη του ΠΟΥ, σύμφωνα με την οποία τα κρούσματα θα έφταναν τις 20.000, πλέον μοιάζει συντηρητική, ωστόσο πρόσθεσε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να περιοριστεί στις δεκάδες χιλιάδες «με μια πιο άμεση αντίδραση».

Ο κ. Έιλγουορντ είπε ότι η αντιμετώπιση της επιδημίας στη Λιβερία, τη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο, θα επικεντρωθεί στη δημιουργία μονάδων θεραπείας σε επίπεδο κοινότητας, καθώς είναι απίθανο να δημιουργηθούν νέες κλινικές τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet