Πούτιν: Το πετρέλαιο της ISIS περνά μέσα από την Τουρκία
Κόσμος

Πούτιν: Το πετρέλαιο της ISIS περνά μέσα από την Τουρκία

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο στο περιθώριο της  Συνόδου για το κλίμα στο Παρίσι.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η Μόσχα έχει λάβει περισσότερες πληροφορίες που επιβεβαιώνουν ότι το πετρέλαιο του Ισλαμικού Κράτους περνά μέσα από τουρκικό έδαφος. Σημείωσε, επίσης ότι η απόφαση της Τουρκίας να καταρρίψει το ρωσικό μαχητικό «υπαγορεύτηκε από την επιθυμία να υπερασπιστεί» αυτά τα αποθέματα πετρελαίου.

Χαρακτήρισε «τεράστιο λάθος» την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού και σημείωσε ότι δεν ήταν αναγκαίο η Τουρκία να πλήξει το «ανυπεράσπιστο» ρωσικό Σουχόι.

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι επιθυμεί ακόμα τη δημιουργία ενός ευρύ συνασπισμού εναντίον των τζιχαντιστών. «Πάντα το υπερασπιζόμασταν αυτό, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει, όταν κάποια χώρα συνεχίζει να χρησιμοποιεί τρομοκρατικές οργανώσεις για να πετύχει τους στόχους της» ξεκαθάρισε.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ακόμη ότι προσωπικά θλίβεται για την επιδείνωση των σχέσεων της Ρωσίας με την Τουρκία. «Πιστεύω πως όλοι μας θλιβόμαστε και με μένα με λυπεί καθώς προσωπικά έκανα αρκετές προσπάθειες για την ενδυνάμωση αυτών των σχέσεων» δήλωσε στους δημοσιογράφους. «Αλλά προβλήματα όντως υπάρχουν και έχουν ανακύψει εδώ και αρκετό καιρό και προσπαθούμε να τα επιλύσουμε μέσα από διάλογο με τους τούρκους ομολόγους μας», επισήμανε.

Σχολιάζοντας τις συνομιλίες που είχε με τον Μπαράκ Ομπάμα, τόνισε:

«Συζητήσαμε κυρίως για τη Συρία και το πού πρέπει να είναι το κέντρο της προσοχής μας. Η συζήτηση περιστράφηκε σε έναν κατάλογο οργανώσεων που θεωρούμε τρομοκρατικές, έναν κατάλογο οργανώσεων που εκπροσωπούν το ΄υγιές΄ κομμάτι της αντιπολίτευσης, καθώς επίσης και τις τακτικές των κοινών μας ενεργειών στο πολιτικό πεδίο.

»Σε γενικές γραμμές, εκτιμώ ότι υπάρχει μια κατανόηση για την κατεύθυνση που πρέπει να κινηθούμε» σημείωσε.

«Αν μιλάμε για την ανάγκη μιας πολιτικής επίλυσης, είναι απαραίτητο να εργαστούμε για ένα Σύνταγμα, για τη διεξαγωγή νέων εκλογών και τη διασφάλιση της εποπτείας των αποτελεσμάτων», πρόσθεσε.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet