ΠΟY: Ο κόσμος έχει φτάσει σε κατάσταση «εμβολιαστικού απαρτχάιντ»
REUTERS/Dado Ruvic
Κόσμος

ΠΟY: Ο κόσμος έχει φτάσει σε κατάσταση «εμβολιαστικού απαρτχάιντ»

Ο κόσμος έχει φτάσει σε κατάσταση «εμβολιαστικού απαρτχάιντ», δήλωσε σε διαδικτυακή εκδήλωση στο Φόρουμ Ειρήνης του Παρισιού, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Δρ. Τένδρος, σημειώνοντας πως δεν διατρέχουμε πλέον μόνο τον κίνδυνο της ίδιας της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης ισότιμης κατανομής και χρήσης των εμβολίων.

«Την ώρα που ορισμένες χώρες στον Βορρά έχουν ξεκινήσει τον εμβολιασμό των παιδιών, ο Νότος δεν έχει κατορθώσει να εμβολιάσει ούτε τους υγειονομικούς», επεσήμανε ο δρ. Τένδρος, καλώντας τους κατασκευαστές εμβολίων Covid-19 να διαθέσουν εμβόλια στην πρωτοβουλία COVAX -που τροφοδοτεί της χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος χώρες- καθώς ο μηχανισμός αντιμετωπίζει έλλειμμα 190 εκατομμυρίων δόσεων έως τα τέλη Ιουνίου.

Όπως διευκρίνισε, αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην απαγόρευση εξαγωγών εμβολίων από τις ινδικές αρχές, απόφαση που έχει οδηγήσει στο να μην μπορεί να προμηθευτεί η COVAX εμβόλια της AstraZeneca, καθώς αυτά παράγονται από το Serum Institute of India. Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους κατασκευαστές εμβολίων της Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson, να επιταχύνουν τις παραδόσεις τους.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet