Προσάρτηση οικισμών της Δυτ. Όχθης υπόσχεται ο Νετανιάχου
Κόσμος

Προσάρτηση οικισμών της Δυτ. Όχθης υπόσχεται ο Νετανιάχου

Λίγα 24ωρα πριν από τις κρίσιμες κάλπες των γενικών εκλογών και θέλοντας να αντλήσει ψήφους από ακροδεξιά κόμματα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, υποσχέθηκε να προσαρτήσει εβραϊκούς οικισμόυς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Σε συνέντευξή του στο ισραηλινό Channel 12 News, ο Νετανιάχου ερωτήθηκε για ποιον λόγο δεν έχει επεκτείνει την ισραηλινή κυριαρχία στους εβραϊκούς οικισμούς της Δυτικής Οχθης, όπως έγινε στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στα Υψίπεδα του Γκολάν, εδάφη που προσαρτήθηκαν το 1967 κατά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών.

«Ρωτάτε εάν περνάμε στο επόμενο στάδιο – η απάντηση είναι ναι, θα προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο. Θα επεκτείνω την  κυριαρχία» τόνισε.

Οι Ισραηλινοί οδεύουν στις κάλπες την Τρίτη και ο Νετανιάχου, αντιμέτωπος με κατηγορίες διαφθοράς, θέλει να απευθυνθεί σε ένα ακροατήριο που ζητεί πιο σκληρή στάση. Ενθαρρυμένος και από την απόφαση των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα να αναγνωρίσουν την ισραηλινή κυριαρχία στα Υψίπεδα του Γκολάν, υπόσχεται τώρα προσάρτηση των οικισμών της Δυτικής Όχθης. Βάσει του διεθνούς δικαίου οι οικισμοί είναι παράνομοι, αν και το Ισραήλ το αμφιβητεί.

Υπολογίζεται ότι περίπου 400.000 Εβραίοι ζουν στους οικισμούς της Δυτικής Όχθης και επιπλέον 200.000 στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, ενώ 2,5 εκατομμύρια είναι οι Παλαιστίνιοι της Δυτικής Όχθης.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC, Reuters

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet