Αστυνομική επιχείρηση στο Παρίσι, «νεκροί τρεις ύποπτοι» από έκρηξη καμικάζι
Κόσμος

Αστυνομική επιχείρηση στο Παρίσι, «νεκροί τρεις ύποπτοι» από έκρηξη καμικάζι

Σε εξέλιξη βρίσκεται εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στο Σαν Ντενί του βόρειου Παρισιού με στόχο διαμέρισμα στο οποίο θεωρείται ότι ταμπουρώθηκαν ύποπτοι των αιματηρών επιθέσεων, με πυροβολισμούς και εκρήξεις κατά την πολιορκία.

Πληροφορίες για τρεις νεκρούς υπόπτους, μεταξύ τους γυναίκα καμικάζι που ανατινάχθηκε. σχεδόν τέσσερις ώρες μετά την έναρξη της επιχείρησης. Ανεπιβεβαίωτες αναφορές για συλλήψεις άλλων τριών, ενώ η επιχείρηση παραμένει σε εξέλιξη -επειδή δεν έχει ακόμη αποκλειστεί να βρίσκεται ακόμη ταμπουρωμένο τουλάχιστον ένα άτομο.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στόχος της επιχείρησης που οδήγησε στο διαμέρισμα ήταν ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο «εγκέφαλος» που πιστευόταν ότι βρίσκεται στη Συρία -ασαφές ακόμη αν βρίσκεται στο σημείο. Πληροφορίες αναφέρουν πως μεταξύ των υπόπτων που βρίσκονται στο σημείο είναι και ο καταζητούμενος Σαλάχ Αμπντεσαλάμ.

Η τοπική αστυνομία κάλεσε τους κατοίκους ολόκληρης της περιοχής να μην βγουν στον δρόμο, ενώ οι οδοί γύρω από το διαμέρισμα είναι γεμάτοι περιπολικά, ασθενοφόρα και ισχυρές δυνάμεις αστυνομίας και των ειδικών δυνάμεων (RAID). Στρατιωτικές δυνάμεις έφτασαν μετά την έναρξη της επιχείρησης.

Η πολιορκία στο διαμέρισμα ξεκίνησε πριν τις 05:00 (ώρα Παρισιού) και σύμφωνα με αναφορές στο Reuters, μέσα στο διαμέρισμα βρισκόταν «αριθμός υπόπτων». Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, ότι στο στόχαστρο της επιχείρησης βρίσκεται ο Αμπαούντ, κάτι που στη συνέχεια μετέδωσε ξεχωριστά και το Reuters επικαλούμενο πηγές της εισαγγελίας.

Ο Αμπαούντ, εκ Βελγίου, πιστευόταν ότι βρίσκεται στη Συρία -το εάν βρίσκεται μέσα στο διαμέρισμα είναι ακόμη άγνωστο.

Έχουν ακουστεί τουλάχιστον επτά εκρήξεις, άγνωστης ακόμη φύσης -ενδεχομένως η αστυνομία να εξουδετερώνει ύποπτα αντικείμενα γύρω από το διαμέρισμα. Διαρκώς ξεκινούν να ακούγονται και σταματούν πυροβολισμοί.

Ανεπιβεβαίωτες αναφορές στη γαλλική Monde, η οποία επικαλείται την αστυνομία, είχαν από τις πρώτες ώρες μιλήσει για «δύο τραυματίες ή νεκρούς», την ώρα που άλλα ΜΜΕ μιλούσαν για θύματα μεταξύ αστυνομικών. Στη συνέχεια, και το γαλλικό πρακτορείο μίλησε για έναν νεκρό, όμως όλες αυτές οι αναφορές δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση.

Η επιχείρηση γίνεται γύρω από διαμέρισμα πολύ κοντά στο Stade de France, το οποίο είχε γίνει στόχος των επιθέσεων με βομβιστές καμικάζι.

Σύμφωνα με τον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFMTV, κάποιοι από τους αστυνομικούς τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί BFMTV και iTele έδειξαν ερασιτεχνικό βίντεο από την επιχείρηση, ενώ μάρτυρες από την περιοχή λένε ότι ακούστηκαν διασταυρούμενα πυρά.

Μετρό και λεωφορεία δεν κινούνται σε σχεδόν ολόκληρο το Σαν Ντενί. Τα σχολεία δεν θα ανοίξουν και η τοπική αστυνομία κάλεσε τους κατοίκους να μην βγουν στον δρόμο.

Συνολικά, τουλάχιστον 129 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις της Παρασκευής.

Πηγή: in.gr, /Β. Ψυχογιός, με πληροφορίες από Reuters

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet