«Πύρρειος νίκη» Ερντογάν – Νοθεία καταγγέλλει η αντιπολίτευση
Κόσμος

«Πύρρειος νίκη» Ερντογάν – Νοθεία καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Νοθεία στο δημοψήφισμα για τις εξουσίες του προέδρου καταγγέλλουν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία.

O αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε ότι η τροποποίηση που έγινε την τελευταία στιγμή στον εκλογικό κανονισμό θέτει υπό αμφισβήτηση τη νομιμότητα του δημοψηφίσματος.

Καταγγέλλοντας την απόφαση της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής να θεωρήσει έγκυρα τα ψηφοδέλτια που δεν είχαν την επίσημη σφραγίδα των εκλογικών τμημάτων, ο ηγέτης του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είπε ότι οι Αρχές «κατέστησαν θέμα δημόσιας αντιπαράθεσης τη νομιμότητα του δημοψηφίσματος» και «επισκίασαν την απόφαση του έθνους».

Ο ίδιος επισήμανε ότι εκείνοι που υποστήριξαν το «ναι» στο δημοψήφισμα ενδεχομένως παραβίασαν τα όρια του νόμου.

Ο Μπουλέντ Τεζτζάν, αναπληρωτής γενικός γραμματέας του CHP, κατήγγειλε νωρίτερα στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Türk «παράβαση» μετά την απόφαση της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής (YSK) να θεωρήσει έγκυρα τα ψηφοδέλτια που δεν έφεραν την επίσημη σφραγίδα.

Την ίδια ώρα το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών HDP γνωστοποίησε στο Twitter ότι θα ζητήσει την επανακαμέτρηση των ψήφων που προήλθαν από τα «δύο τρίτα» των καλπών.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet