Ρωσία: Έφηβος επιτέθηκε σε σχολείο με τσεκούρι και μολότοφ
Κόσμος

Ρωσία: Έφηβος επιτέθηκε σε σχολείο με τσεκούρι και μολότοφ

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένας έφηβος εισέβαλε στο σχολείο που φοιτούσε και επιτέθηκε με τσεκούρι και μολότοφ.

Στην Ουλάν-Ουντέ, στην Μπουριατία, κοντά στα σύνορα με την Μογγολία, ένας έφηβος 15-16 χρονών «επιτέθηκε σε μαθητές 12-13 ετών με ένα τσεκούρι και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο σχολείο με μια φιάλη γεμάτη με εύφλεκτο υλικό».

Ο έφηβος που επιτέθηκε και συνελήφθη τραυμάτισε επτά ανθρώπους, οι δύο από τους οποίους νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της περιφερειακής κυβέρνησης της Μπουριατίας, Βιατσεσλάβ Τσιμπίκιαποφ.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση που γίνεται αυτήν την εβδομάδα σε ρωσικό σχολείο. Την Δευτέρα δύο έφηβοι επιτέθηκαν με μαχαίρι σε ένα σχολείο της Περμ, στα Ουράλια, προκαλώντας τον τραυματισμό 15 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των επιτιθέμενων, οι οποίοι αλληλομαχαιρώθηκαν.

Η συγκεκριμένη επίθεση αναζωπύρωσε τη συζήτηση γύρω από την ασφάλεια στα σχολεία, το οποίο αποτελεί ένα ευαίσθητο θέμα στη Ρωσία μετά το φονικό του 2004 σε ένα σχολείο του Μπεσλάν, στον Καύκασο, όπου μια ομάδα φιλοτσετσένων τρομοκρατών συνέλαβε ομήρους και σκότωσε 331 ανθρώπους, οι 186 εκ των οποίων ήταν μαθητές.

«Θα συζητήσουμε, θα δούμε γιατί απέτυχε το σύστημα ασφαλείας», δεσμεύτηκε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Όλγκα Γκολόντετς, τις δηλώσεις της οποίας επικαλείται το «Ίντερφαξ», προσθέτοντας ότι συστάθηκε μια ομάδα εργασίας για το ζήτημα αυτό.

Τον Σεπτέμβριο ένας 15χρονος είχε επιτεθεί με τσεκούρι σε καθηγήτριά του στη Μόσχα, τραυματίζοντας αυτήν και δύο μαθητές.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet