Ρωσία: 18 τραυματίες σε αεροσκάφος που βγήκε εκτός διαδρόμου αεροδρομίου
Κόσμος

Ρωσία: 18 τραυματίες σε αεροσκάφος που βγήκε εκτός διαδρόμου αεροδρομίου

Από τον διάδρομο του αεροδρομίου βγήκε νωρίς σήμερα το πρωί ένα ρωσικό επιβατικό αεροπλάνο, έξω από τη νότια ρωσική πόλη του Σότσι, με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά και να τραυματιστούν επιβαίνοντες, έγινε γνωστό από αξιωματούχους και κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το ρωσικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν νεκροί. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε, ωστόσο, ότι ένα μέλος του προσωπικού του αεροδρομίου του Σότσι έχασε τη ζωή του στη διάρκεια των επιχειρήσεων καθαρισμού, πιθανόν λόγω καρδιακής ανακοπής.

Το αεροπλάνο ήταν ένα Boeing 737-800 της εταιρείας UTair και μετέφερε 164 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα από τη Μόσχα στο Σότσι. Ο κυβερνήτης δεν κατάφερε να φρενάρει εγκαίρως μετά την προσγείωση, μετέδωσε το RIA, επικαλούμενο τοπικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων.

Το αεροπλάνο είχε προσγειωθεί ενώ έπεφτε δυνατή βροχή κι έπνεαν ισχυροί άνεμοι, δήλωσε ο αξιωματούχος της ρωσικής πολιτικής αεροπορίας Όλεγκ Σμιρνόφ στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya24, το οποίο μετέδωσε εικόνες του αεροσκάφους στις οποίες είναι φανερές οι ζημιές στους κινητήρες και τα φτερά του.

Το αεροδρόμιο του Σότσι ανέφερε στον ιστότοπό του ότι η πυρκαγιά που ξέσπασε στο αεροπλάνο έσβησε μέσα σε οκτώ λεπτά και πως όλοι οι επιβαίνοντες απομακρύνθηκαν μέσα σε 17 λεπτά.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet