Ρωσικό εμπάργκο: “Πρόωρες οι συζητήσεις για αποζημιώσεις”
Κόσμος

Ρωσικό εμπάργκο: “Πρόωρες οι συζητήσεις για αποζημιώσεις”

Πρόωρο χαρακτηρίζει το ζήτημα των αποζημιώσεων των παραγωγών, χωρίς ωστόσο να αποκλείει βοήθεια κατά περίπτωση σε επείγουσες καταστάσεις, ο υπουργός Γεωργίας της Γερμανίας Κρίστιαν Σμιτ, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι το ρωσικό εμπάργκο στα αγροδιατροφικά προϊόντα θα έχει «μάλλον μηδαμινές συνέπειες» στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ο ρωσικός αγροδιατροφικός τομέας δεν μπορεί να ικανοποιήσει πάνω από το 60% των αναγκών της Ρωσίας για τέτοια προϊόντα και «δεν μπορεί να καταφέρει να αναπληρώσει τη διαφορά, για παράδειγμα σε ό,τι αφορά την παραγωγή γάλακτος», επισήμανε ο υπουργός Γεωργίας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Frankfurter Allgemeine Zeitung”.

Ο συντηρητικός υπουργός Γεωργίας της κυβέρνησης υπό την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ επέμεινε ότι το ρωσικό εμπάργκο δεν θα έχει παρά μόνο «μάλλον μηδαμινές επιπτώσεις» στον ευρωπαϊκό αγροδιατροφικό κλάδο.

Οι υπουργοί Γεωργίας της Ε.Ε. αναμένεται να συζητήσουν σχετικά με το ζήτημα αυτό στο προσεχές Συμβούλιό τους τον Σεπτέμβριο.

Ακόμη, ο Σμιτ είπε ότι σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Γάλλο και με τον Πολωνό ομόλογό του στη Βόννη για να «συμφωνήσουν σε μια κοινή στρατηγική».

Η Ρωσία απορροφά περίπου το 10% των γεωργικών και αγροδιατροφικών προϊόντων τα οποία εξάγει η Ε.Ε., σύμφωνα με την Eurostat. Οι Ευρωπαίοι παραγωγοί του τομέα φοβούνται ότι λόγω της διαθέσιμης πλεονάζουσας παραγωγής θα ξεσπάσει ένας πόλεμος τιμών ο οποίος θα είναι δύσκολο να τερματιστεί εκ των υστέρων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet