Σαουδική Αραβία: Θανατική ποινή σε πέντε κατηγορούμενους για τη δολοφονία Κασόγκι
Κόσμος

Σαουδική Αραβία: Θανατική ποινή σε πέντε κατηγορούμενους για τη δολοφονία Κασόγκι

Σε θάνατο καταδικάστηκαν από δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας πέντε άτομα τα οποία κατηγορούνται για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Σφοδρός επικριτής του βασιλείου και αρθρογράφος στην Washington Post, ο Κασόγκι δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2018 στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας, στην Κωνσταντινούπολη, από ομάδα Σαουδαράβων πρακτόρων. Η σορός του εκτιμάται ότι διαμελίστηκε και απομακρύνθηκε από το κτήριο, ενώ τα λείψανά του δεν έχουν βρεθεί.

Στον απόηχο της διεθνούς κατακραυγής, ο εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας έκανε λόγο για «αδίστακτη επιχείρηση» και οδήγησε σε δίκη 11 άτομα, τα οποία ωστόσο δεν έχουν κατονομαστεί.

Η CIA και ορισμένες δυτικές κυβερνήσεις υποστήριξαν αρχικά ότι ο πρίγκιπας διάδοχος έδωσε την πιθανότατα την εντολή για τον εκτέλεση του Κασόγκι. Ο ίδιος ο πρίγκιπας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, αρνήθηκε από την πρώτη στιγμή οποιαδήποτε ανάμειξη στη δολοφονία του Κασόγκι. Μόλις τον περασμένο Οκτώβριο ανέλαβε μόνο το μέρος της ευθύνης που του αναλογεί ως αρχηγός του κράτους.  

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet