Σενάρια για Brexit εξετάζει η Τράπεζα της Αγγλίας
Κόσμος

Σενάρια για Brexit εξετάζει η Τράπεζα της Αγγλίας

Η Τράπεζα της Αγγλίας επιβεβαίωσε ότι εξετάζει τους οικονομικούς κινδύνους μίας πιθανής εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την «ακούσια» όπως είπε αποστολή στοιχείων για το θέμα αυτό στν βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Τράπεζας της Αγγλίας έστειλε e-mail για το εμπιστευτικό αυτό θέμα σε συντάκτη της εφημερίδας. Εκπρόσωπος της τράπεζας επιβεβαίωσε το γεγονός ότι εξετάζονται οι συνέπειες από πιθανό Brexit από την Ε.Ε. και χαρακτήρισε το λάθος του αξιωματούχου «ατυχές».

Το email ανέφερε ότι μία μικρή ομάδα εργαζομένων στην Τράπεζα καλούνται να μελετήσουν τις οικονομικές συνέπειες από μία πιθανή έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. Το ίδιο email αναφέρει ότι εάν κάποιος ρωτήσει για το θέμα, τότε η ομάδα θα πρέπει να πει ότι αφορά «ευρύτερα οικονομικά ζητήματα της Ευρώπης» και ότι δεν θα πρέπει να γίνει αναφορά σε ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ξεκινά από τη Δευτέρα επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους σχετικά με τη διαπραγμάτευση για τη νέα σχέση της Βρετανίας με την Ε.Ε. Ο Ντέιβιντ Κάμερον έχει υποσχεθεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος  για την παραμονή ή όχι στην Ε.Ε.

«Υπάρχει μια σειρά από οικονομικά και δημοσιονομικά θέματα που προκύπτουν στο πλαίσιο της αναδιαπραγμάτευσης και του δημοψηφίσματος. Είναι μία από τις ευθύνες της Τράπεζας να αξιολογήσει εκείνα που σχετίζονται με τους στόχους της» αναφέρει ανακοίνωση της Τράπεζας.

«Δεν είναι λογικό να μιλήσουμε για αυτό το έργο δημοσίως και εκ των προτέρων. Αλλά, όπως με τις σχετικές εργασίες πριν από το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, θα αποκαλύψουμε τις λεπτομέρειες των εν λόγω εργασιών εν ευθέτω χρόνω» προσθέτει η ανακοίνωση.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet