Σε εξέλιξη απόπειρα πραξικοπήματος στην Βενεζουέλα – Στήριξη στον Γκουαϊδό δήλωσε ο Πομπέο
Κόσμος

Σε εξέλιξη απόπειρα πραξικοπήματος στην Βενεζουέλα – Στήριξη στον Γκουαϊδό δήλωσε ο Πομπέο

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα, καθώς ο αυτοανακηρυχθείς «μεταβατικός πρόεδρος της χώρας», Χουάν Γκουαϊδό, δήλωσε ότι τμήμα του στρατού τον υποστηρίζει, καλώντας το να ανατρέψει τον πρόεδρο Νικόλας Μαδούρο.

Ο Γκουαϊδό, έχοντας μάλιστα στο πλευρό του τον μέντορά του και καταδικασμένο σε κατ’ οίκον περιορισμό Λεοπόλδο Λόπεζ, που είχε νωρίτερα αφεθεί ελεύθερος από στρατιωτικούς που υποστηρίζουν το πραξικόπημα, κάλεσε το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας σε «εξέγερση» ενάντια στην κυβέρνηση. 

Από την πλευρά τους, τόσο ο υπουργός Άμυνας της χώρας, όσο και ο αρχηγός του στρατού, δήλωσαν πίστη στην εκλεγμένη κυβέρνηση του Νικόλας Μαδούρο, απορρίπτοντας την… πρόσκληση του Γκουαϊδό. Η κυβέρνηση μάλιστα έχει καλέσει το κομμάτι του λαού που την υποστηρίζει να σπεύσει στο Μέγαρο Μιραφλόρες ώστε να το υπερασπιστεί από το «αμερικανοκίνητο πραξικόπημα» όπως το χαρακτηρίζει.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών,
Μαρκ Πομπέο , με ανάρτησή του στο Twitter, δήλωσε ότι «ο μεταβατικός πρόεδρος Χουάν Γκουαϊδό ανακοίνωσε την έναρξη της Επιχείρησης Ελευθερία. Η αμερικανική κυβέρνηση στηρίζει απόλυτα τους Βενεζουελάνους που ζητούν Ελευθερία και Δημοκρατία. Η Δημοκρατία δεν μπορεί να νικηθεί».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet