Σε πάνω από 92 χώρες η εξάπλωση του κορωνοϊού
REUTERS/CHINA DAILY
Κόσμος

Σε πάνω από 92 χώρες η εξάπλωση του κορωνοϊού

Συνεχίζεται η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να υπερβαίνει τα 100.000, ενώ οι νεκροί ξεπερνούν τους 3.500, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 7/3 η Κίνα ανακοίνωσε τον θάνατο ακόμη 28 ασθενών, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στη χώρα σε 3.070. Ωστόσο, ο ρυθμός «επέκτασης» του ιού βαίνει μειούμενος, χάρη και στα αυστηρά μέτρα των κινεζικών αρχών.

Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η κατάσταση στον υπόλοιπο κόσμο, όπου παρατηρείται ραγδαία και συνεχής αύξηση των κρουσμάτων, με τη Νότια Κορέα, το Ιράν και την Ιταλία να «μετρούν» χιλιάδες ασθενείς.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι η διάδοση του θανατηφόρου ιού είναι «πολύ ανησυχητική» και προειδοποιεί τον πλανήτη να λάβει άμεσα μέτρα.

Αυτή τη στιγμή, ο νέος κορωνοϊός έχει εξαπλωθεί σε τουλάχιστον 92 χώρες, ανάμεσα στις οποίες και στην Ελλάδα, όπου έχουν καταγραφεί 45 κρούσματα.

Την ίδια ώρα, στους 21 ανέρχεται ο αριθμός των κρουσμάτων στο κρουαζιερόπλοιο «Grand Princess», το οποίο παραμένει στα ανοικτά της Καλιφόρνιας, με 3.533 επιβάτες.

Τι συμβαίνει στην Κίνα

Στην Κίνα, όπως προαναφέρθηκε, ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων μειώνεται ολοένα και περισσότερο, καθώς το τελευταίο 24ωρο στη λίστα των ασθενών προστέθηκαν μόλις 74 άτομα.

Την ίδια ώρα, σε καραντίνα παραμένουν περίπου 56 εκατομμύρια άνθρωποι στην επαρχία Χουμπέι, όπου και ξεκίνησε η εξάπλωση του ιού τον περασμένο Δεκέμβριο.

Κλειστά σχολεία

Στο μεταξύ, ολοένα και περισσότερες χώρες προχωρούν στη λήψη έκτακτων μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγεται και το κλείσιμο των σχολείων, με περίπου 300 εκατομμύρια μαθητές παγκοσμίως να παραμένουν στο σπίτι τους.

Κίνα, Νότια Κορέα, Ιράν, Ιταλία και Γαλλία είναι μερικές από τις χώρες, οι οποίες έχουν βάλει «λουκέτο» στα σχολικά ιδρύματα, ενώ στην Ελλάδα κλειστά είναι τα σχολεία σε τρεις νομούς -Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου.

Παράλληλα, την Παρασκευή, το πρώτο τους κρούσμα κορωνοϊού επιβεβαίωσαν το Τόγκο, η Παλαιστίνη, η Σερβία, το Βατικανό, η Σλοβακία, το Περού και το Μπουτάν.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet