Σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Μιλάνο
Κόσμος

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Μιλάνο

Πρόβλημα στις ράγες δείχνουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των ερευνών στο Μιλάνο για τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, που σημειώθηκε την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018, κόστισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και άφησε σοβαρά τραυματίες άλλους πέντε.

Ειδικότερα, οι ράγες φέρονται να έσπασαν περίπου δύο χιλιόμετρα πριν από το σημείο στο οποίο εκτροχιάσθηκαν τρία βαγόνια του τραίνου. Τα βαγόνια, παρεξέκλιναν οριστικά της πορείας τους, όταν χτύπησαν πάνω σε στύλο του ηλεκτρικού ρεύματος.

Παράλληλα, σειρά αντιδράσεων έχει προκαλέσει αρχική ανακοίνωση της εταιρείας σιδηροδρόμων Trenord, η οποία, λίγο μετά το δυστύχημα, είχε αναφερθεί, στο διαδίκτυο, σε «τεχνικό πρόβλημα» που προέκυψε νωρίς σήμερα το πρωί έξω από το Μιλάνο. Χρήστες του διαδικτύου απάντησαν, μεταξύ των άλλων, ότι «η απώλεια τριών ανθρώπινων ζωών δεν έχει καμία σχέση με ενδεχόμενα τεχνικά προβλήματα».

Στο μεταξύ, πέντε τραυματίες παραμένουν σε σοβαρή κατάσταση, και είναι διασωληνωμένοι, σε νοσοκομεία της ιταλικής συμπρωτεύουσας. Πρόκειται για ένα από τα σοβαρότερα σιδηροδρομικά δυστυχήματα που σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου, τις τελευταίες δεκαετίες.

Τουλάχιστον 100 άτομα έχουν τραυματιστεί σύμφωνα με την express.co.uk, ενώ ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί καθώς υπάρχουν παγιδευμένα άτομα.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet