Σοκαρισμένη η Ταϊλάνδη αναζητεί τον δράστη της αιματηρής επίθεσης
Κόσμος

Σοκαρισμένη η Ταϊλάνδη αναζητεί τον δράστη της αιματηρής επίθεσης

Οι αρχές της Ταϊλάνδης έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για έναν ύποπτο στην πολύνεκρη επίθεση στην Μπανγκόκ. Πρόκειται για έναν άνδρα που εμφανίζεται σε εικόνες από κάμερα κλειστού κυκλώματος κοντά στο σημείο της έκρηξης.

Την ίδια ώρα, ο απολογισμός της επίθεσης βρίσκεται την Τρίτη σε 22 νεκρούς και 123 τραυματίες. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

O πρωθυπουργός της χώρας, Πραγιούθ Τσαν-ότσα, ανέφερε ότι διέταξε να εξεταστούν τα πλάνα από το κλειστό κύκλωμα «επειδή υπάρχει ένας ύποπτος, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο ποιος είναι».

Η έκρηξη, που αποδίδεται σε αυτοσχέδιο μηχανισμό, έσπειρε θάνατο και χάος σε ώρα αιχμής, συγκλονίζοντας την χώρα -που έχει «συνηθίσει» μεν σε πολιτική αστάθεια, όμως όχι σε τυφλή βία.

Οι Αρχές έχουν επανειλημμένα τονίσει, με πρώτο τον υπουργό Άμυνας Πραουίτ Ουονγκσουάν, πως δεν είχαν εκ των προτέρων στοιχεία πως επίκειτο επίθεση.

Ο υπουργός Άμυνας όμως ανέφερε το πρωί της Τρίτης ότι «αρχίζει να ξεκαθαρίζει ποιοι είναι οι βομβιστές, όμως δεν μπορώ ακόμη να πω περισσότερα». «Δεν έχουμε αποκλείσει την τρομοκρατία» είπε.

Οι αρχές χαρακτηρίζουν την επίθεση τη χειρότερη στην ιστορία της χώρας και, παρά το πολύχρονο και αιματηρό αντάρτικο μουσουλμανικών ομάδων στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης, πρόκειται όντως για το ηχηρότερο και πιο αιματηρό μεμονωμένο περιστατικό στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ.

Η έκρηξη σημειώθηκε μπροστά από χώρο λατρείας αφιερωμένο στον Βράχμα ο οποίος όμως, εκτός από Ινδουιστές, προσελκύει και Βουδιστές αλλά και κινέζους τουρίστες. Πιστοί βρίσκονται στο σημείο σχεδόν κάθε ώρα της ημέρας, αλλά η επιλογή της ώρας της επίθεσης έδειχνε ότι στόχος ήταν η μεγιστοποίηση του αριθμού των θυμάτων.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet