Σοροί και συντρίμμια το δραματικό τέλος του χαμένου Airbus της AirAsia
Κόσμος

Σοροί και συντρίμμια το δραματικό τέλος του χαμένου Airbus της AirAsia

Τουλάχιστον 40 σοροί και αντικείμενα που βρέθηκαν στη θάλασσα της Ιάβας προέρχονται από το αεροσκάφος της AirAsia που είχε εξαφανιστεί την Κυριακή με 162 επιβαίνοντες, όπως ανέφεραν οι επικεφαλής της έρευνας που περνά με τον δραματικότερο τρόπο στην επόμενη φάση.

Η περισυλλογή των σορών έχει ήδη ξεκινήσει. Όσες έχουν περισυλλεχθεί μέχρι στιγμής, δεν φορούσαν σωσίβια.

Στην ανακοίνωσή των ευρημάτων οι συγγενείς που έχουν συγκεντρωθεί στα δύο αεροδρόμια (στη Σουραμπάγια της Ινδονησίας και στην Σιγκαπούρη) ξέσπασαν σε κλάματα. Τα συνεργεία θεωρούν πιθανότερο πως το αεροπλάνο βρίσκεται στον βυθό της θάλασσας.

Το πρωί της Τρίτης, τηλεοπτικά κανάλια της Ινδονησίας μετέδωσαν εικόνες αντικειμένων που εντοπίστηκαν στη θάλασσα. Οι υπηρεσίες διάσωσης της χώρας επιβεβαίωσαν ότι τα αντικείμενα είναι συντρίμμια της πτήσης.

Ανεπιβεβαίωτες ακόμη αναφορές θέλουν να έχει θεαθεί και «σκιά» στον βυθό που ίσως να είναι το κυρίως σώμα του αεροσκάφους -τα νερά σε εκείνο το σημείο είναι σχετικά ρηχά.

Τα αντικείμενα βρέθηκαν νοτιοδυτικά του Βόρνεο, προς την πλευρά διαδρομής που είχε ακολουθήσει το αεροσκάφος.

Στη δημοσιότητα είχαν δοθεί εικόνες που έδειχναν αντικείμενα να επιπλέουν, κάποια πιθανώς σωσίβια. Ορισμένα φαίνονταν σαν πόρτες του αεροσκάφους και ένα άλλο έμοιαζε με φουσκωτή σκάλα έκτακτης ανάγκης.

Αξιωματούχος της ινδονησιακής αεροπορίας ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ότι εθεάθησαν «περίπου δέκα μεγάλα αντικείμενα, και αρκετά μικρότερα λευκά που δεν μπορούσαμε να φωτογραφίσουμε». Ενδιάμεσα, ο επικεφαλής της έρευνας Χένρι Μπάμπανγκ Σοελίστιο είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους «βέβαιος κατά 95%» ότι τα αντικείμενα είναι συντρίμμια της πτήσης.

Παράλληλα, το βρετανικό BBC είχε μεταδώσει, επικαλούμενο τον επικεφαλής της ινδονησιακής ομάδας έρευνας, ότι στάλθηκε ομάδα για να ελέγξει αναφορά για καπνό από το νησί Λονγκ, νότια του νησιού Μπελιτούνγκ. Τα νησιά βρίσκονται εντός της ζώνης έρευνας που έχει καθοριστεί βάσει της τελευταίας επιβεβαιωμένης θέσης του αεροσκάφους.

Κάθε αναφορά τη Δευτέρα για εντοπισμό στοιχείων σε σχέση με την πτήση QZ8501 -αντικείμενα και κάτι που έμοιαζε με κηλίδα πετρελαίου- είχε διαπιστωθεί αβάσιμη το πρωί της Τρίτης.

Στα πλοία και τα αεροσκάφη Ινδονησίας, Μαλαισίας, Αυστραλίας (με ένα ερευνητικό αεροσκάφος) και Ταϊλάνδης που συμμετέχουν στην έρευνα έχουν προστεθεί το αμερικανικό αντιτορπιλικό “Σαμψών” και μία κινεζική φρεγάτα, τα οποία ήδη βρίσκονται καθ΄ οδόν.

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet