Σπάνιες εικόνες στη Μέση Ανατολή – «Στα λευκά» ντύθηκε η Ιερουσαλήμ
Κόσμος

Σπάνιες εικόνες στη Μέση Ανατολή – «Στα λευκά» ντύθηκε η Ιερουσαλήμ

Οι κάτοικοι της Ιερουσαλήμ αντίκρισαν ένα σπάνιο θέαμα την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, αφού είδαν το χιόνι να έχει σκεπάσει τους ιερούς τόπους Εβραίων, Χριστιανών και Μουσουλμάνων που βρίσκονται στην Παλιά Πόλη. Το Τείχος των Δακρύων και ο Θόλος του Βράχου καλύφθηκαν κάτω από ένα πέπλο χιονιού, έπειτα από χιονοθύελλα που σημειώθηκε τη νύχτα.

Πριν χαράξει, παιδιά βγήκαν στους δρόμους για χιονοπόλεμο, έξω από τις πύλες της Παλιάς Πόλης, ενώ οι πιστοί μετέβησαν στους Ιερούς Τόπους.

Εκτός από τους κατοίκους της Ιερουσαλήμ, στην πόλη βρέθηκαν και πολίτες από άλλες περιοχές, όπως το Τελ Αβίβ, για να απολαύσουν το σπάνιο «λευκό πέπλο». Μάλιστα σημειώνεται πως η τελευταία φορά που η Ιερουσαλήμ «καλύφθηκε» από χιόνι ήταν το 2013.

Η χιονοθύελλα ξεκίνησε την Τετάρτη το απόγευμα, οδηγώντας τις Αρχές να κλείσουν τις δημόσιες συγκοινωνίες και να μπλοκάρουν τον κεντρικό δρόμο προς την Ιερουσαλήμ.

Καθώς περνούσε η νύχτα και η χιονοθύελλα ηρεμούσε, ο δήμος είπε ότι θα επαναφέρει τις υπηρεσίες και οι άνθρωποι κατάφεραν ακόμα και να οδηγήσουν ώστε να δουν το θέαμα.

Πηγές: Reuters, BBC, The Associated Press/Φωτογραφίες: The Associated Press

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet