Στις κάλπες η Μεγάλη Βρετανία – Κρίσιμες εξελίξεις και για το Brexit
Κόσμος

Στις κάλπες η Μεγάλη Βρετανία – Κρίσιμες εξελίξεις και για το Brexit

Για τρίτη φορά μέσα σε λιγότερο από πέντε χρόνια προσέχονται σήμερα στις κάλπες οι Βρετανοί.

Οι κάλπες αναμένεται να ανοίξουν στις 9 το πρωί της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) και τα πρώτα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Ο Μπόρις Τζόνσον επέλεξε να προσφύγει πρόωρα στις κάλπες, επιθυμώντας να άρει το αδιέξοδο που επικρατεί στο κοινοβούλιο αναφορικά με το Brexit. Ο Τζόνσον ελπίζει να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία που θα του επιτρέψει να οριστικοποιήσει την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, ένα ζήτημα που διχάζει εδώ και περισσότερα από τρία χρόνια τη χώρα.

Ωστόσο, αν και οι Συντηρητικοί εμφανίζονταν να έχουν άνετο προβάδισμα έναντι των Εργατικών στις δημοσκοπήσεις, ενδέχεται να υπάρξουν ανατροπές. Και οι άσχημες μετεωρολογικές συνθήκες που αναμένονται σήμερα στο βόρειο τμήμα της Βρετανίας, όπου θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, ίσως να αποθαρρύνουν κάποιους ψηφοφόρους από το να πάνε να ψηφίσουν.

Τα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων και βασικών αντιπάλων, των Συντηρητικών του Μπόρις Τζόνσον και των Εργατικών του Τζέρεμι Κόρμπιν ολοκλήρωσαν την προεκλογική τους εκστρατεία την Τετάρτη.

Ο Μπόρις Τζόνσον με άκρως παραστατικό τρόπο, οδηγώντας έναν εκσκαφέα γκρέμισε τον χάρτινο τοίχο του Brexit. «Την Πέμπτη, πιστεύω ότι ήρθε η ώρα η χώρα να πάρει ένα μηχάνημα όπως αυτό και να απομακρύνει τα σημερινά εμπόδια που έχουμε στο κοινοβουλευτικό μας σύστημα. Αυτό πρέπει να κάνουμε», είπε ο Τζόνσον.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, σε χαμηλότερους τόνους, έχει εστιάσει σε πολιτικές για την αύξηση των δαπανών στην υγεία και την εκπαίδευση. Ο ηγέτης των Εργατικών έκλεισε την προεκλογική του εκστρατεία σε μία σχολική αίθουσα και με τους μαθητές κατασκεύασε χάρτινους ταράνδους.

Τέλος, η επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Τζο Σουίνσον, επανέλαβε ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί με το Εργατικό Κόμμα για να σταματήσει το Brexit. Βασική προϋπόθεση να απομακρυνθεί από τη ηγεσία τους ο Κόρμπιν.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet