Στον… πόντο η διαφορά Μ. Σουλτς και Α. Μέρκελ
Κόσμος

Στον… πόντο η διαφορά Μ. Σουλτς και Α. Μέρκελ

Μία μονάδα πίσω από τους συντηρητικούς της Άνγκελα Μέρκελ βρίσκονται οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) όπως δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Emnid, που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της «Bild am Sonntag», ενώ απομένουν επτά μήνες για τη διεξαγωγή των ομοσπονδιακών βουλευτικών εκλογών στη Γερμανία.

Το SPD, ήσσων εταίρος της κυβέρνησης συνασπισμού της Μέρκελ, θα συγκέντρωνε το 32% των ψήφων εάν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα. Το ποσοστό του είναι κατά τρεις μονάδες υψηλότερο από εκείνο της περασμένης εβδομάδας, ενώ είναι το υψηλότερο που έχει καταγράψει το SPD από τον Απρίλιο του 2006.

Οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) παραμένουν στο 33%.

Το SPD αναζωογονήθηκε αφότου ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ορίστηκε υποψήφιος του κόμματος για την καγκελαρία, υποσχόμενος να τονώσει τις επενδύσεις, την ώρα που το στρατόπεδο των συντηρητικών της Μέρκελ εμφανίζεται διχασμένο εξαιτίας της πολιτικής της στο ζήτημα των προσφύγων και των μεταναστών.

Εάν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα το λαϊκιστικό, αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD)  θα συγκέντρωνε το 10% των ψήφων και θα αναδεικνυόταν τρίτη δύναμη στην Μπούντεσταγκ, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, ενώ το κόμμα (Die Linke) συγκεντρώνει στο 8%.

Εάν το πρόσωπο που θα καταλάβει την καγκελαρία αναδεικνυόταν με άμεση ψηφοφορία σήμερα, ο Σουλτς θα κέρδιζε με 46% των ψήφων έναντι 40% της Μέρκελ.

Πηγές: naftemporiki.gr/ΑΜΠΕ, Reuters

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet