Στον… ύπνο πιάστηκε η φρουρά του Ντέβιντ Κάμερον
Κόσμος

Στον… ύπνο πιάστηκε η φρουρά του Ντέβιντ Κάμερον

Στον ύπνο πιάστηκε η φρουρά του πρωθυπουργού της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, τον οποίο πλησίασε και έσπρωξε με δύναμη ένας πολίτης το πρωί της Δευτέρας στο Λιντς.

Το περιστατικό προκαλεί πλήθος ερωτηματικών για το επίπεδο ασφάλειας του Bρετανού πρωθυπουργού. Ήδη η Σκότλαντ Γιαρντ διέταξε έρευνα, καθώς φαίνεται ότι τα μέτρα ασφαλείας δεν λειτούργησαν.

Όπως καταγράφεται σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο YouTube, ένας άνδρας κινήθηκε τρέχοντας προς τον Κάμερον την ώρα που εκείνος έβγαινε από το δημαρχείο της πόλης. Ο 28χρονος Ντιν Μπαλμπόα Φάρλεϊ κατάφερε -άγνωστο πώς- να παρακάμψει τους άνδρες ασφαλείας που συνόδευαν τον Βρετανό πρωθυπουργό, να τον πλησιάσει και να τον σπρώξει, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να τον ρίξει κάτω. Η φρουρά του Κάμερον τον οδήγησε εσπευσμένα στο πρωθυπουργικό όχημα λίγα δευτερόλεπτα μετά τη «σύγκρουσή» του με τον πολίτη. Αμέσως μετά οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 28χρονο, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από 15 λεπτά.

Η αστυνομία του Γιόρκσαϊρ σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει το γεγονός ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι «δεν συνέβη κάτι απαίσιο. Απλώς ήταν ένας λάθος άνδρας σε μια λάθος στιγμή». Πηγή της αστυνομίας ανέφερε ότι ο 28χρονος έκανε τζόγκινγκ. Ο ίδιος ο Φάρλεϊ υποστήριξε, στη σελίδα του στο Facebook, ότι «απλώς σκόνταψε πάνω σε κάποιον» (χωρίς να γνωρίζει ότι επρόκειτο για τον Κάμερον).

Η βρετανική “Daily Telegraph” έκανε αρχικά λόγο για «διαδηλωτή» που κινήθηκε προς το μέρος του Βρετανού πρωθυπουργού. Στη συνέχεια, όμως, άλλαξε τη διατύπωσή της, αναφερόμενη σε έναν άνθρωπο που έκανε τζόγκινγκ.

Η εφημερίδα “Daily Mail” χαρακτήρισε το συμβάν «σοκαριστικό σφάλμα στην ασφάλεια» του Κάμερον εκ μέρους της φρουράς του. Για «παραβίαση στα μέτρα ασφαλείας» του Βρετανού πρωθυπουργού έκανε λόγο και η “Daily Telegraph”.

Ο βουλευτής των Συντηρητικών Μαρκ Πρίτσαρντ ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας για το περιστατικό (την οποία, αργότερα, η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι διεξάγει).

«Οι αστυνομικοί της Σκότλαντ Γιαρντ είναι από τους καλύτερους στον κόσμο, αλλά τι θα γινόταν αν ο διαδηλωτής κρατούσε μαχαίρι;» διερωτήθηκε ο Πρίτσαρντ.

Τον περασμένο Αύγουστο η Βρετανία αύξησε το επίπεδο ασφαλείας στο δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα στην πεντάβαθμη κλίμακα συναγερμού και ο Ντέιβιντ Κάμερον είχε δηλώσει ότι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που δρουν στη Συρία και το Ιράκ αντιπροσωπεύουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας στην ιστορία της.

Πηγή: tanea.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet