Συγκλονιστική αποκάλυψη 49 χρόνια μετά: «Έφαγα ανθρώπινο κρέας αλλά δεν βαραίνει την ψυχή μου»
reader.gr
Κόσμος

Συγκλονιστική αποκάλυψη 49 χρόνια μετά: «Έφαγα ανθρώπινο κρέας αλλά δεν βαραίνει την ψυχή μου»

Είναι γνωστό ότι στο αεροπορικό δυστύχημα του 1972 οι επιζήσαντες στράφηκαν στον κανιβαλισμό για να επιβιώσουν 72 ημέρες στο χιόνια και αναγκάστηκαν να φάνε τους νεκρούς συνεπιβάτες τους.

Μιλώντας 49 χρόνια μετά ένας από τους 16 ανθρώπους που επέζησαν, ο Χοσέ Λουίς Ινσιάρτε εξομολογείται ότι «ήταν πάρα πολύ δύσκολο να πείσει τον εαυτό του να τραφεί με τη σάρκα των φίλων του αλλά είναι κάτι που δεν βαραίνει την ψυχή του».

«Έπρεπε να καταβάλλω μεγάλη προσπάθεια τόσο σωματικά όσο και πνευματικά για να μπορέσω να τραφώ από τη σάρκα των φίλων μου» είπε στην εκπομπή «This Morning» αλλά επέμεινε ότι «δεν το φέρει βαρέως».

Ερωτηθείς αν έχει καταφέρει να το απωθήσει από τη μνήμη του, ο Χοσέ επανέλαβε ότι «η ιστορία δεν ζει μέσα μου». «Ζω τη ζωή μου και όταν έχω προβλήματα σκέφτομαι τις Άνδεις και όλα μοιάζουν μικρά μπροστά σε αυτό, οπότε με βοηθάει αλλά δεν είναι κάτι που με απασχολεί» τονίζει.

«Δεν υπήρχε άλλη επιλογή αν θέλαμε να μείνουμε ζωντανοί» λέει και εξηγεί ότι όταν έφτασαν στο απροχώρητο, όλοι οι επιζήσαντες μίλησαν για το αν έπρεπε ή όχι να φάνε τις σάρκες των συντρόφων τους. «Αν δεν το κάναμε θα πεθαίναμε και έτσι συμφωνήσαμε όλοι να φάμε ανθρώπινο κρέας» συγκλονίζει.

«Όταν κρατάς ένα κομμάτι ανθρώπινης σάρκας, της σάρκας ενός φίλου, το παγωμένο του σώμα, το χέρι δε συνεργάζεται. Πρέπει να προσπαθήσεις πάρα πολύ για να κάνεις το χέρι και το στόμα σου να υπακούσουν», αποκαλύπτει ο Χοσέ.

Ερωτηθείς για το αν πίστευε ότι θα έβγαινε ζωντανός από αυτή την περιπέτεια λέει:

«Τις περισσότερες μέρες πίστευα ότι θα καταφέρω να φύγω από εκεί. Υπήρχαν και κακές, φρικτές μέρες που πίστευα ότι δεν πρόκειται να μας βρει κανείς και τότε έβαζα σαν ημερομηνία του θανάτου μου την 24η Δεκεμβρίου».

Ο Ζοσέ Λουίς ήταν ένας από τους 45 επιβάτες της πτήσης 571 της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουρουγουάης που συνετρίβη στις Άνδεις στις 13 Οκτωβρίου 1972. Δώδεκα άντρες πέθαναν λόγω πρόσκρουσης, άλλοι πέντε μέσα σε λίγες ώρες και ένας ακόμη την εβδομάδα αργότερα.

Οι υπόλοιποι διασώθηκαν 72 ημέρες αργότερα, όταν τρεις από τους επιζώντες ταξίδεψαν για 10 ημέρες για να βρουν βοήθεια. Στο μεταξύ όσοι είχαν μείνει πίσω στο σημείο της συντριβής αναγκάστηκαν να φάνε τις σάρκες των νεκρών φίλων τους για να επιβιώσουν.

Πηγή: Daily Mail, reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet