Συγκλονιστική μαρτυρία κοριτσιού που επιβίωσε από την επίθεση στην Ντούμα
Κόσμος

Συγκλονιστική μαρτυρία κοριτσιού που επιβίωσε από την επίθεση στην Ντούμα

Η μαρτυρία ενός μικρού κοριτσιού που επιβίωσε από τη χημική επίθεση στην Ντούμα της Συρίας έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

«Αυτή είναι η ιστορία της Μάσα, ενός μικρού κοριτσιού που γλίτωσε από τις ύποπτες για χρήση χημικών επιθέσεις στη Συρία, έτσι όπως την διηγήθηκε η ίδια», αναφέρει το BBC.

Η Μάσα μίλησε στο βρετανικό δίκτυο, έχοντας στο πλάι τη μητέρα της. Το κοριτσάκι περιέγραψε πώς κατάφερε εκείνη και η οικογένειά της να κρυφτούν σε ένα υπόγειο την ώρα που έπεφτε η βόμβα με τα χημικά.

«Βρισκόμασταν στην Ντούμα, σε ένα υπόγειο, κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού. Ξαφνικά έριξαν ένα βαρέλι. Δεν εξερράγη. Έκανε όμως έναν ήχο “φςςςςςς”» διηγείται η Μάσα και συνεχίζει:

«Μας φωνάζανε “ανεβείτε πάνω, ανεβείτε πάνω!” Ανεβήκαμε στον τελευταίο όροφο και έπεσα κάτω. Δεν μπορούσα να αντέξω. Η μητέρα μου έλεγε στον θείο μου: “Η κόρη μου, η κόρη μου, η κόρη μου”».

«Ο θείος μου ήρθε και με πήρε. Μου έφερε ένα βρεγμένο ρούχο και με πήγε πάνω. Το ιατρείο ήταν στο τέλος του τούνελ. Ήρθαν τρεις γιατροί. Ένας μετέφερε εμένα και ο άλλος την αδερφή μου και τρέχανε. Μας πήγανε στο πρώτο ιατρείο, μας ξάπλωσαν στο έδαφος και μας έριχναν νερό και μετά μας μια έκαναν μια ένεση», συμπληρώνει η μικρή Μάσα.

«Όταν πέσαμε για ύπνο τα αεροπλάνα έριξαν βόμβες και μας σκέπασε η σκόνη. Ξανακατεβήκαμε στο υπόγειο και είδαμε να μεταφέρουν νεκρούς. Αντί για αέρα, αναπνέαμε την οσμή του αίματος», καταλήγει στη διήγηση της η Μάσα.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet