Συμφωνία Ερντογάν με Ιρακινό πρωθυπουργό για ISIS και PKK
Κόσμος

Συμφωνία Ερντογάν με Ιρακινό πρωθυπουργό για ISIS και PKK

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ιράκ, Χαιντέρ αλ Αμπάντι, είχε στην Άγκυρα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μετά τις συνομιλίες των δύο ηγετών συμφωνήθηκε ενίσχυση της συνεργασίας Τουρκίας – Ιράκ τόσο για την πάταξη του ISIS όσο και του PKK.

Κατά την κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν Ερντογάν και Αμπάντι, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε: «Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την ιρακινή κυβέρνηση στον τομέα της εξάλειψης του ISIS και την τρομοκρατίας από την περιοχή».

»Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε και στον τομέα της εξάλειψης των τρομοκρατών του PKK οι οποίοι έχουν ως στόχος να πάρουν τη θέση του ISIS στην περιοχή και αυτό είναι κάτι που δεν θα επιτρέψουμε».

Ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε, ακόμη, πως θα στηρίξει το Ιράκ στην προσπάθεια επαναλειτουργίας των αγωγών μεταφοράς πετρελαίου από το Κιρκούκ προς την Τουρκία, που είχαν σταματήσει να λειτουργούν το 2014.

«Η Τουρκία στάθηκε στο πλευρό μας ενάντια στον διαμελισμό του Ιράκ από τους αρχηγούς του Κουρδιστάν. Ζούμε όλοι στην ίδια περιοχή, οπότε πρέπει να συνεργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε την ειρήνη και την ασφάλεια» τόνισε από την πλευρά του ο Αμπάντι.

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε για ακόμη μια φορά παράνομο το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Ιρακινού Κουρδιστάν και προειδοποίησε για τον «κίνδυνο ενδυνάμωσης του PKK».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet