Στην κατηγορία 2 αναβαθμίστηκε ο κυκλώνας «Μάικλ» στη Φλόριντα και οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, καθώς προβλέπεται τα φαινόμενα να είναι ιδιαίτερα ισχυρά.
Σύμφωνα με το Guardian, ο κυκλώνας έχει προκαλέσει το θάνατο 13 ατόμων στην Καραϊβική και την Κεντρική Αμερική και το πέρασμά του από τη Φλόριντα αναμένεται καταστροφικό.
Τουλάχιστον 120.000 είναι οι κάτοικοι που καλούνται να εκκενώσουν τα σπίτια τους εξαιτίας του «Μάικλ».
«Οι κάτοικοι πρέπει να φύγουν τώρα» είπε ο Tommy Ford, σερίφης της περιοχής. «Οι δίοδοι εκκένωσης μπορεί σύντομα να μετατραπούν σε κυκλοφοριακό εφιάλτη» προειδοποίησε.
Minor coastal flooding has begun in Dauphin Island, AL along the Gulf Coast, which is seeing the initial impacts of #HurricaneMichael. pic.twitter.com/UnjeD1vyFa
— srb news (@srbnews0) October 9, 2018
Το επίκεντρο του «Μάικλ» ήταν 400 μίλια νότια του City Beach στον Παναμά και συνεχίζει να κινείται με ταχύτητες – ρεκόρ.
Πηγή: reader.gr

