Συνελήφθη στις ΗΠΑ 15χρονος επειδή σχεδίαζε επίθεση κατά του Πάπα
Κόσμος

Συνελήφθη στις ΗΠΑ 15χρονος επειδή σχεδίαζε επίθεση κατά του Πάπα

Δεκαπεντάχρονος συνελήφθη στις ΗΠΑ επειδή φέρεται να σχεδίαζε επίθεση κατά του Πάπα Φραγκίσκου στη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψής του σε αμερικανικό έδαφος.

O ανήλικος, που συνελήφθη στη Φιλαδέλφεια (βορειοανατολικά), «έχει εμπνευστεί από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και σχεδίαζε να διαπράξει μια επίθεση σε αμερικανικό έδαφος» επισήμαναν το FBI και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας.

Η επίθεση επρόκειτο «να εμπλέξει πολλούς δράστες, πυροβόλα όπλα, διαφόρων ειδών εκρηκτικές ύλες και θα στοχοθετούσε έναν ξένο ηγέτη, με την ευκαιρία μιας εκδήλωσης με τη συμμετοχή πολύ υψηλών προσκεκλημένων» τονίζεται στην κοινή ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ο 15χρονος είχε βρει διάφορες μεθόδους κατασκευής εκρηκτικών υλών και είχε αναρτήσει στο Διαδίκτυο τις σχετικές πληροφορίες, ανέφερε η αστυνομία.

Αυτή η υπόθεση αποκαλύπτει, σύμφωνα με το FBI, το «πόσο ευάλωτοι» είναι πολλοί νεαροί Αμερικανοί, αλλά και επιρρεπείς στις ακραίες θέσεις των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Πηγές που επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετρίασαν εντούτοις τον βαθμό επικινδυνότητας του ανήλικου, καθώς σημείωσαν ότι η διανοητική του κατάσταση εξετάζεται και η απειλή που συνιστούσε δεν ήταν άμεση.

Η πρώτη επίσκεψη του ποντίφικα στις ΗΠΑ, από την 22η έως την 27η Σεπτεμβρίου, αποτελεί μια πρόκληση χωρίς προηγούμενο για τις αμερικανικές αρχές αναφορικά με το θέμα της ασφάλειας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον, τη Νέα Υόρκη και τη Φιλαδέλφεια και αναμένεται εκατομμύρια πιστοί να τον ακολουθήσουν σε διάφορες εκδηλώσεις, πολλές εκ των οποίων υπαίθριες.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet