Συνελήφθη ύποπτος για την επίθεση στη Στοκχόλμη
Κόσμος

Συνελήφθη ύποπτος για την επίθεση στη Στοκχόλμη

Τη σύλληψη ενός ατόμου «που ενδέχεται να συνδέεται» με την επίθεση-σοκ με φορτηγό που έσπειρε τρόμο και θάνατο στο κέντρο της Στοκχόλμης ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής η σουηδική αστυνομία.

Η εφημερίδα Aftonbladet είχε αναφέρει νωρίτερα, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, ότι οι σουηδικές Αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα στο βόρειο τμήμα της Στοκχόλμης, ο οποίος ομολόγησε ότι είναι ο δράστης της επίθεσης -γεγονός το οποίο οι Αρχές δεν έχουν επί του παρόντος επιβεβαιώσει.

Ο άνδρας είναι τραυματισμένος ελαφρά, κατά τις ίδιες πηγές.

Η σουηδική αστυνομία ανακοίνωσε παράλληλα ότι, βάσει των μέχρι στιγμής πληροφοριών, οι νεκροί της επίθεσης είναι τέσσερις και 15 οι τραυματίες.

Οι σουηδικές Αρχές είχαν δώσει νωρίτερα στη δημοσιότητα την φωτογραφία ενός άνδρα που φοράει γκρι μπλούζα με κουκούλα, επισημαίνοντας ότι τον αναζητούν. Δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο εμπλοκής και άλλων προσώπων στην επίθεση.

Το φορτηγό έπεσε σε κατάστημα της μεγαλύτερης αλυσίδας πολυκαταστημάτων στη Σουηδία, το Åhlens. To περιστατικό σημειώθηκε στο Ντροτνινγκάταν, μεγάλο εμπορικό δρόμο στο κέντρο της Στοκχόλμης.

Η εταιρεία στην οποία ανήκει το φορτηγό -μία μπυραρία- ανακοίνωσε ότι ένας άνδρας έκλεψε το συγκεκριμένο φορτηγό το πρωί της Παρασκευής.

Προειδοποίηση προς τους πολίτες να αποφεύγουν το κέντρο της πόλης εξέδωσε η αστυνομία. Έκλεισε το μετρό και οι Αρχές διέταξαν την εκκένωση του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού. Επίσης, ακυρώθηκαν όλα τα δρομολόγια των τρένων από και προς τη Στοκχόλμη.

Η αστυνομία αντιμετωπίζει το περιστατικό ως πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα.

«Η Σουηδία δέχθηκε επίθεση, όλα δείχνουν τρομοκρατικό χτύπημα» δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet