Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Ανατολική Γούτα: 21 νεκροί
Κόσμος

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Ανατολική Γούτα: 21 νεκροί

Το συριακό καθεστώς συνεχίζει και σήμερα τα πλήγματα εναντίον της Ανατολικής Γούτα στη Συρία.

Εν αναμονή της ψηφοφορίας στον ΟΗΕ, η αεροπορία και το πυροβολικό του καθεστώτος πλήττουν για έβδομη διαδοχική ημέρα την περιοχή.

Τουλάχιστον 21 άμαχοι σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς μετά τα εντατικά νυκτερινά πλήγματα που προκάλεσαν πυρκαγιές σε συνοικίες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στη Ντούμα, την κύρια πόλη της Ανατολικής Γούτα, που βομβαρδίσθηκε σφοδρά το πρωί, πολλά πτώματα, μεταξύ των οποίων και παιδιών, μεταφέρθηκαν σε μια αυτοσχέδια κλινική. Τυλιγμένα μέσα σε κουβέρτες, τοποθετήθηκαν σ΄ ένα δωμάτιο που μετατράπηκε σε νεκροτομείο.

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε αυτό που συμβαίνει στη Γούτα», λέει με οργή στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας κάτοικος, ο Σάλεμ.

«Περιμένουμε από την Ευρώπη και την Αμερική που νοιάζονται για τη ζωή μιας γάτας κι ενός σκύλου, να αντιδράσουν την ώρα που εκατοντάδες άμαχοι χάνουν τη ζωή τους από τις συριακές, ρωσικές και ιρανικές βόμβες μπροστά στα μάτια όλων».

«Πώς το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν καταφέρνει να υιοθετήσει μια απλή απόφαση για να σταματήσει το πυρ εναντίον των αμάχων; Δεν θέλουμε να μας δώσετε να φάμε ή να πιούμε. Μόνο σταματήστε τη σφαγή!».

Υπενθυμίζεται πως σήμερα το απόγευμα διεξάγεται στον ΟΗΕ η ψηφοφορία για έγκριση της πρότασης εκεχειρίας ενός μήνα στη Συρία.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet