Συρία: Τουλάχιστον 53 άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς σε Ιντλίμπ και Χαλέπι
Κόσμος

Συρία: Τουλάχιστον 53 άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς σε Ιντλίμπ και Χαλέπι

Τουλάχιστον 53 άμαχοι, ανάμεσά τους 28 παιδιά, σκοτώθηκαν σε περιοχές της βόρειας Συρίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο τζιχαντιστών, ύστερα από αεροπορικούς βομβαρδισμούς σύμφωνα με νεότερο απολογισμό τον οποίο έδωσε στη δημοσιότητα το Σάββατο 11 Αυγούστου η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύθηκαν την Παρασκευή εναντίον τμημάτων της επαρχίας Ιντλίμπ, αλλά και εναντίον μιας κοινότητας υπό τον έλεγχο αντικαθεστωτικών στη γειτονική επαρχία του Χαλεπιού ήταν από τους πιο φονικούς των τελευταίων μηνών ανέφερε η ΜΚΟ, η οποία δεν ήταν σε θέση να αποσαφηνίσει εάν οι βομβαρδισμοί έγιναν από την Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας ή της Συρίας.

«Ο απολογισμός αυξήθηκε μετά τον εντοπισμό κι άλλων πτωμάτων κάτω από τα συντρίμμια και τους θανάτους ανθρώπων που είχαν τραυματιστεί σοβαρά», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Μόνο στην κοινότητα Όρουμ αλ Κούμπρα, στο δυτικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπιού, οι επιδρομές στοίχισαν τη ζωή σε 41 αμάχους, ανάμεσά τους 25 παιδιά, ενώ στην επαρχία Ιντλίμπ σκοτώθηκαν 12 άμαχοι, ανάμεσά τους τρία παιδιά.

Η Ιντλίμπ, που γειτονεύει με την Τουρκία, είναι μια από τις τελευταίες επαρχίες της Συρίας εντελώς εκτός ελέγχου του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, που διεμήνυσε πρόσφατα ότι η ανάκτησή της είναι ένας από τους επιχειρησιακούς στόχους.

Στην επαρχία κυριαρχεί η Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, μια τζιχαντιστική οργάνωση που σχημάτισε ο πρώην βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία, με κάποια τμήματά της να ελέγχονται από άλλες οργανώσεις ανταρτών. Στην επαρχία ζουν περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι, ανάμεσά τους δεκάδες χιλιάδες αντάρτες και πολίτες που πήγαν σε αυτή από άλλα προπύργια των αντικαθεστωτικών, τα οποία ανακαταλήφθηκαν από το καθεστώς Άσαντ.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet