Συρία: Τουρκικές δυνάμεις κατέστρεψαν στρατιωτικό αεροδρόμιο
REUTERS/UMIT BEKTAS
Κόσμος

Συρία: Τουρκικές δυνάμεις κατέστρεψαν στρατιωτικό αεροδρόμιο

Οι τουρκικές δυνάμεις στοχοθέτησαν και αχρήστευσαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ναϊράμπ, στην επαρχία του Χαλεπιού, στη βόρεια Συρία, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Η Αγκυρα κλιμακώνει τις επιθέσεις της εναντίον των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος από την περασμένη Πέμπτη, όταν δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε αεροπορικό πλήγμα του συριακού στρατού.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Anadolu/naftemporiki.gr

Δύο συριακά μαχητικά κατέρριψε η Τουρκία

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, οι τουρκικές δυνάμεις κατέρριψαν δύο συριακά μαχητικά αεροσκάφη στην περιοχή της Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, όπως μεταδίδουν τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία -ωστόσο- διέψευδαν νωρίτερα την πληροφορία αυτή.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA οι πιλότοι έκαναν χρήση των καθισμάτων αυτόματης εκτόξευσης και είναι καλά στην υγεία τους.

Από την πλευρά του το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μια φιλοτουρκική ανταρτική οργάνωση επιβεβαίωσαν ότι τα δύο αεροσκάφη καταρρίφθηκαν.

«Δύο συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας καταστράφηκαν, το ένα από αυτά είχε καταρρίψει το μη επανδρωμένο αεροσκάφος μας. Δύο μαχητικά Su-24 καταρρίφθηκαν», ανέφερε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Νωρίτερα, ο συριακός στρατός ισχυρίστηκε πως κατέρριψε τουρκικό drone πάνω από την πόλη Σαρακέμπ, λίγη ώρα αφού είχε ανακοινώσει ότι κλείνει τον εναέριο χώρο πάνω από τη βορειοδυτική Συρία και είχε προειδοποιήσει ότι θα καταρρίπτει οποιοδήποτε αεροσκάφος τον παραβιάσει.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet