Σύγκρουση τρένων στην Ελβετία, τουλάχιστον 30 τραυματίες
Κόσμος

Σύγκρουση τρένων στην Ελβετία, τουλάχιστον 30 τραυματίες

Δύο τρένα συγκρούστηκαν σε σταθμό στην κεντρική Ελβετία, όπως ανακοίνωσε η ελβετική αστυνομία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν περίπου 30 άνθρωποι.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στην Άντερματ, μια ορεινή πόλη στο καντόνι Ούρι, κατά την αλλαγή σιδηροτροχιάς μιας αμαξοστοιχίας της περιφερειακής εταιρείας Matterhorn-Gotthard-Bahn, που αποτελείτο από μια ατμομηχανή και πέντε βαγόνια και η οποία μετέφερε περίπου εκατό επιβάτες.

Η αλλαγή σιδηροτροχιάς έγινε προκειμένου η ατμομηχανή, που ήταν τοποθετημένη στο τέλος του συρμού, να βρεθεί στην κορυφή.

«Το τρένο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ντισέντις-Άντερματ∙ στο Άντερματ, που είναι τερματικός σταθμός, η ατμομηχανή πρέπει να μετακινηθεί για να τοποθετηθεί στην κορυφή του συρμού, εκείνη τη στιγμή που συνέβη το δυστύχημα», δήλωσε εκπρόσωπος της σιδηροδρομικής εταιρίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Για άγνωστο λόγο, η ατμομηχανή έπεσε πάνω στον συρμό, από τον οποίο είχε μόλις αποσπαστεί, αντί να κατευθυνθεί σε μια παράλληλη σιδηροτροχιά», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι την ώρα της σύγκρουσης η ταχύτητα της ατμομηχανής ήταν από 15 έως 20 χλμ. την ώρα.

Αναμένονται περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών.

Στο σημείο της σύγκρουσης έχουν σπεύσει αστυνομικοί και ιατρικό προσωπικό.

Η αστυνομία του καντονιού, καθώς και η ελβετική Υπηρεσία έρευνας και ασφάλειας (SESE), ξεκίνησαν έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.

Πηγή: in.gr, ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet