Τέσσερες συλλήψεις στο Παρίσι μετά τη δολοφονική επίθεση σε καθηγητή
ΑΠΕ
Κόσμος

Τέσσερες συλλήψεις στο Παρίσι μετά τη δολοφονική επίθεση σε καθηγητή

Τέσσερα πρόσωπα, ανάμεσά τους ένας ανήλικος, προφυλακίστηκαν τα ξημερώματα του Σάββατου 17/10 μετά τη δολοφονία καθηγητή κοντά σε σχολείο στο Κονφλάν Σεντ Ονορέν, στο δυτικό Παρίσι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στο δικαστικό σύστημα.

Τα πρόσωπα αυτά ανήκουν στο περιβάλλον του δράστη της επίθεσης, ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Να υπενθυμίσουμε πως ένας 18χρονος Τσετσένος το απόγευμα της Παρασκευής αποκεφάλισε έναν καθηγητή επειδή είχε δείξει σκίτσα του Προφήτη Μωάμεθ στους μαθητές του.

Σύμφωνα με το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι BFM TV, ο δράστης είχε γεννηθεί στη Μόσχα.

Το θύμα ήταν καθηγητής ιστορίας σε ένα κολέγιο του Κονφλάν-Σεντ-Ονορέ, ένας ένοπλος του επιτέθηκε με μαχαίρι και τον αποκεφάλισε επειδή είχε δείξει στους μαθητές, στην τάξη του, σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ στο πλαίσιο ενός μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική εισαγγελία (Pnat) η οποία, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για «ανθρωποκτονία που σχετίζεται με τρομοκρατική επιχείρηση» και «σύσταση εγκληματικής, τρομοκρατικής συμμορίας». Μάρτυρες, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Reuters είπαν ότι άκουσαν τον ένοπλο να φωνάζει «Αλλάχου Ακμπάρ» πριν επιτεθεί στο θύμα του.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος actu.fr, δημοτικοί αστυνομικοί εντόπισαν το θύμα γύρω στις 17:30 το απόγευμα, στην πλατεία Ρενέ Πικάρ, κοντά σε ένα σχολείο. Ο δράστης ήταν ακόμη παρών στο σημείο και τον κάλεσαν να παραδοθεί, όμως εκείνος τους απείλησε με το όπλο που κρατούσε και διέφυγε.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο δράστης σκοτώθηκε επίσης, αφού τον πυροβόλησαν αστυνομικοί σε μικρή απόσταση από το σημείο της επίθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι και ένα όπλο, πιθανότατα μια επαναληπτική καραμπίνα.

Ο σκοταδισμός δεν θα νικήσει

«Ένας πολίτης δολοφονήθηκε σήμερα επειδή ήταν καθηγητής και επειδή δίδασκε την ελευθερία της έκφρασης», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κοντά στο σχολείο όπου ο καθηγητής δολοφονήθηκε σε προάστιο βορειοδυτικά του Παρισιού.

Ο Μακρόν χαρακτήρισε την επίθεση ισλαμική τρομοκρατία.

«Ολόκληρη η χώρα βρίσκεται στο πλευρό των καθηγητών της. Οι τρομοκράτες δεν θα διχάσουν τη Γαλλία, ο σκοταδισμός δεν θα νικήσει», είπε.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet