Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν σε δύο διαφορετικές επιθέσεις στις ΗΠΑ
Κόσμος

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν σε δύο διαφορετικές επιθέσεις στις ΗΠΑ

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν σε δύο διαφορετικές επιθέσεις στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Σικάγο και στο κέντρο της πόλης Ντένβερ.

Σικάγο: Τρεις νεκροί από πυρά ενόπλου – Νεκρός και ο δράστης

Ένας αστυνομικός και δύο πολίτες σκοτώθηκαν όταν ένοπλος άνοιξε πυρ σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Σικάγο, για να πέσει στη συνέχεια και ο ίδιος νεκρός στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών.

Όπως αφηγήθηκαν αυτόπτες μάρτυρες σε αμερικανικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ο δράστης άρχισε να πυροβολεί στον χώρο στάθμευσης, έξω από το νοσοκομείο Mercy και στη συνέχεια εισέβαλε στο λόμπι όπου συνέχισε να πυροβολεί.

Όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης του Σικάγου, μέσω Twitter, ο αστυνομικός Σάμιουελ Χιμένες υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη στην επίθεση. Ο δράστης είναι και αυτός νεκρός, γνωστοποίησε μέσω του ίδιου ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης το Πυροσβεστικό Σώμα του Σικάγου.

Αξιωματούχοι είχαν πει νωρίτερα ότι άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από σφαίρες. Ένας ερευνητής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Κομητείας Κουκ γνωστοποίησε ότι και οι δύο άνθρωποι αυτοί έχασαν επίσης τη ζωή τους.

Μεγάλη δύναμη της αστυνομίας με δεκάδες οχήματα και πολλά ασθενοφόρα έφθασαν στο νοσοκομείο Μέρσι, ενώ αστυνομικοί έκαναν έρευνα στους χώρους του νοσοκομείου.

Η αστυνομία του Σικάγου δεν έχει κάνει καμιά απολύτως εκτίμηση όσον αφορά τα πιθανά κίνητρα του ενόπλου, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

ΗΠΑ: Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες από πυρά στο Ντένβερ

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυρά στο κέντρο της πόλης Ντένβερ, στην πολιτεία Κολοράντο των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές και ΜΜΕ.

«Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από σφαίρες και διακομίζονται (σε νοσοκομεία) από τον τόπο (του συμβάντος) στη συμβολή της 21ης (οδού) και της (οδού) Λόρενς», γνωστοποίησε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση του Ντένβερ, μέσω Twitter, προσθέτοντας ότι διενεργείται έρευνα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες μέχρι στιγμής. Δεν είναι σαφές εάν συνελήφθη κάποιος ύποπτος.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Sputnik

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet