Τελείωσαν οι μπαταρίες στο «άφαντο» μαύρο κουτί
Κόσμος

Τελείωσαν οι μπαταρίες στο «άφαντο» μαύρο κουτί

Ο επικεφαλής των επιχειρήσεων της Αυστραλίας για την αναζήτηση του χαμένου Boeing της Malaysia Airlines, Άνγκους Χιούστον, είπε νωρίς την Τρίτη 8 Απριλίου ότι ο εξοπλισμός αναζήτησης της θέσης των δύο νέων ηχητικών σημάτων που έλαβε το πλοίο Ocean Shield δεν βρήκε τίποτε απολύτως στην περιοχή αναζήτησης. Τα νέα σήματα ελήφθησαν για πρώτη φορά το βράδυ του Σαββάτου 5 Απριλίου και νωρίς την Κυριακή 6 Απριλίου.

Ο χρόνος για να βρεθούν τα μαύρα κουτιά του Boeing μπορεί ήδη να έχει εξαντληθεί, αφού η διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους κρατάει περίπου ένα μήνα, όσο δηλαδή αγνοείται και το αεροσκάφος.

Νωρίτερα την Τρίτη 8 Απριλίου ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ είχε επισημάνει ότι τα συνεργεία αναζήτησης «ελπίζουν αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι βέβαια» ότι τα ακουστικά σήματα που εντοπίστηκαν προέρχονται από το αγνοούμενο Μπόινγκ.

«Πρόκειται για την πιο δύσκολη αναζήτηση στην ανθρώπινη ιστορία. Αναζητούμε ένα αεροπλάνο το οποίο βρίσκεται στον βυθό ενός πολύ βαθύ ωκεανού και η περιοχή αναζήτησης είναι πολύ, πολύ ευρεία», δήλωσε ο Τ. Άμποτ στους δημοσιογράφους από το Τόκιο, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet